Σπάρταλης: «Περιμένουμε περισσότερο κόσμο!»
Το κάλεσμα του Στέφανου Σπάρταλη στον κόσμο, εν όψει της δεύτερης φάσης του Eurobasket U20.

Η Εθνική Νέων Ανδρών έκανε το 3/3, πέτυχε τον πρώτο της στόχο και πλέον μπαίνει στη φάση των νοκ άουτ. Ο Στέφανος Σπάρταλης γνωρίζει πως η συνέχεια θα είναι δυσκολότερη και γιατί οι αντίπαλοι θα είναι πιο δυνατοί στα επόμενα βήματα, αλλά και γιατί το Ευρωμπάσκετ U20 μπαίνει πλέον στη φάση των νοκ άουτ αγώνων.
«Πετύχαμε τον πρώτο μας στόχο», τονίζει και προσθέτει: «Θέλαμε να κάνουμε το 3/3 και να τερματίσουμε στην πρώτη θέση του ομίλου, το καταφέραμε και τώρα πρέπει να επικεντρωθούμε στη συνέχεια και στο πρώτο χιαστί παιχνίδι που έχουμε στο πρόγραμμά μας».
Η ελληνική ομάδα είχε να νικήσει τρεις ομάδες στην Α’ Φάση, αλλά και το δικό της άγχος, παίζοντας στο δικό της κοινό: «Η αλήθεια είναι πως ένα έξτρα άγχος υπήρχε. Η ομάδα έχει ταλέντο, αλλά το γεγονός ότι η διοργάνωση φιλοξενείται στην πατρίδα μας είχε φέρει μια έξτρα… ανυπομονησία θα την πω. Είναι όμως ένα έξτρα κίνητρο το ότι παίζουμε στην Ελλάδα, στην Κρήτη και γι’ αυτό παιχνίδι με το παιχνίδι πιστεύω ότι αποβάλλαμε αι το άγχος».
Το πρώτο μεγάλο βήμα έγινε και ο Σπάρταλης πιστεύει πως η ομάδα έχει πράγματα να κρατήσει για τη συνέχεια: «Αυτά τα παιχνίδια ήταν σημαντικά γιατί πήραμε ψυχολογία. Από την άλλη δυστυχώς δεν μπορούμε να κρατήσουμε τα αποτελέσματα. Δεν μετράνε στα χιαστί παιχνίδια που έρχονται. Από εδώ και πέρα μια ήττα μπορεί να σε βγάλει εκτός στόχων. Μπορεί να γίνει οτιδήποτε. Οπότε εστιάζουμε μόνο στο επόμενο παιχνίδι, αυτό με την Φινλανδία, να πάρουμε το αποτέλεσμα που θέλουμε και μετά να συνεχίσουμε από εκεί».
Το σημερινό ρεπό στην διοργάνωση, δεν σημαίνει ρεπό και για την ομάδα, η οποία έχει στο πρόγραμμά της βίντεο, το οποίο προετοιμάζει με ατέλειωτα ξενύχτια το τεχνικό επιτελείο, έχει προπόνηση. «Θέλουμε να προετοιμαστούμε καλά και να τα δώσουμε όλα», υπογραμμίζει ο Σπάρταλης και συνεχίζει αναφερόμενος στον κόσμο: «Ήταν καλό που ήταν δίπλα μας σε αυτήν την πρώτη φάση. Μας βοηθά η γεμάτη εξέδρα. Γι’ αυτό περιμένουμε ακόμη περισσότερο κόσμο δίπλα μας στη συνέχεια. Θέλουμε να τον δούμε στο γήπεδο και να νιώσουμε την στήριξή του».