Σπανούλης: «Έχουμε ποιότητα, τα παιδιά δείχνουν αυταπάρνηση» (vid)

Ο Βασίλης Σπανούλης σχολίασε τη νίκη της Ελλάδας στο φιλικό με το Μαυροβούνιο

Σπανούλης: «Έχουμε ποιότητα, τα παιδιά δείχνουν αυταπάρνηση» (vid)

Η Εθνική ομάδα μπάσκετ επικράτησε του Μαυροβουνίου στην πρεμιέρα του τουρνουά Ακρόπολις που διεξάγεται φέτος στο ΣΕΦ.

Ο Βασίλης Σπανούλης έμεινε ικανοποιημένος από την προσπάθεια των παικτών της «γαλανόλευκης», ενώ έδωσε το σύνθημα για τη συνέχεια.

Για την εμφάνιση της Εθνικής δήλωσε: «Πραγματικά δείξαμε πολύ καλό πρόσωπο. Είχαμε θέσει ως στόχο να ξεκινήσουμε καλύτερα το παιχνίδι. Στο προηγούμενο ματς με την Πολωνία πήγαμε με μιάμιση προπόνηση. Για 25 λεπτά ήμασταν καλοί, δεν κάναμε καλό πρώτο δεκάλεπτο και καλό δεύτερο πεντάλεπτο στο τρίτο δεκάλεπτο με την Πολωνία. Είπαμε να βελτιώσουμε τη διάρκεια που παίζουμε καλό μπάσκετ στα τελευταία δύο παιχνίδια, για να προετοιμαστούμε για τα επίσημα. Έχουμε μεγάλη ποιότητα, τα παιδιά δείχνουν μεγάλη συγκέντρωση και αυταπάρνηση. Αγαπούν την εθνική ομάδα της χώρας τους και αυτό φαίνεται. Έχουμε πολύ καλό κλίμα, όλοι έχουμε καταλάβει ότι όταν είμαστε ενωμένοι και όταν είμαστε όλοι μαζί, μπορούμε να πετύχουμε σπουδαία πράγματα. Δουλέψαμε δύο-τρεις μέρες παραπάνω και αυτό φάνηκε στο γήπεδο. Πλέον έχουμε ακόμα ένα παιχνίδι και να προετοιμαστούμε για τα επίσημα ματς».

Για την αμυντική λειτουργία σχολίασε: «Προσπαθούμε διαχρονικά στην άμυνα, αλλά τα τελευταία χρόνια είδαμε ότι τρώγαμε 90 και 95 πόντους. Πρέπει να μπει στο κεφάλι μας ότι πρέπει να παίξουμε άμυνα. Ο Έλληνας έχει στο DNA του στην άμυνα. Έχει μυαλό, έχει καρδιά. Όλα τα παιδιά ξέρουν να παίζουν πάρα πολύ καλή άμυνα. Έχουμε φοβερό size για εθνική ομάδα. Από εκεί και πέρα, άλλο να το λες και άλλο να το κάνεις, όπως το κάναμε σήμερα και όπως το κάναμε με την Πολωνία για ένα διάστημα. Το μπάσκετ δεν είναι μόνο άμυνα. Από την άμυνα ξεκινάει μια καλή επίθεση και από μια καλή επίθεση ξεκινάει μια καλή άμυνα. Πρέπει να παίζουμε ολοκληρωτικό μπάσκετ και αυτό πρέπει να κάνουμε».