Φράνκε: «Η Ελλάδα είναι το φαβορί»

Δηλώσεις αναφορικά με το ματς «παραθύρων» με την Ελλάδα παραχώρησε για την Ολλανδία ο Γιανίκ Φράνκε.

Φράνκε: «Η Ελλάδα είναι το φαβορί»

Η Ολλανδία υποδέχεται την Ελλάδα για το δεύτερο ματς των προκριματικών του EuroBasket 2025 με τον Γιανίκ Φράνκε να παραχωρεί δηλώσεις στην κάμερα της ΕΡΤ αναφορικά με την αναμέτρηση.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του πρώην άσου του ΠΑΟΚ:

«Αισθάνομαι πως είναι ιδιαίτερο παιχνίδι γιατί η Ελλάδα είναι κάτι ξεχωριστό μέσα στην καρδιά μου μετά την περσινή σεζόν με τον ΠΑΟΚ. Έχω ερωτευτεί την χώρα σας , μου λείπουν πολλά πράγματα ειδικά από τη Θεσσαλονίκη, όλη η Ελλάδα , η κουλτούρα… Θα είναι διασκεδαστικό, θα δω κάποια γνωστά πρόσωπα όπως ο Σπανούλης και κάποια άλλα παιδιά, θα έχει ενδιαφέρον.

Είναι δύσκολο γκρουπ. Η Ελληνική ομάδα είναι πολύ δυνατή, είδα τα ονόματα που θα παίξουν, υπάρχουν καλά ονόματα στην λίστα. Η Ελλάδα είναι το φαβορί, η Τσεχία είναι το δεύτερο φαβορί και η Μεγάλη Βρετανία κι εμείς θα παλέψουμε αλλά θα έχει ενδιαφέρον σε κάθε περίπτωση. Στα παράθυρα όλα μπορούν να συμβούν».

Για την παρουσία του στην Παλένθια: «Περιμέναμε πως θα είναι δύσκολη σεζόν ίσως όχι τόσο όσο φαίνεται να είναι τώρα. Πρέπει όμως να μένεις θετικός. Ειδικά στα τελευταία παιχνίδια κερδίσαμε την Γκραν Κανάρια με 25-30 πόντους διαφορά, αυτό μας δίνει ελπίδα. Είναι σκληρή σεζόν δεν θα πω ψέματα».

Για τον ΠΑΟΚ: «Κάποιος μου είχε πει πως λίγες θα είναι οι φορές στην καριέρα σου που θα έχεις ξεχωριστές σεζόν , που όλα θα πηγαίνουν καλά, όλοι θα αγαπούν όλους, που θα χαίρονται το μπάσκετ. Πιστεύω η περσινή χρονιά ήταν από αυτές που ως ΠΑΟΚ είχαμε μια σεζόν ονειρική, όλοι διασκέδασαν… Μου λείπει αυτό. Διατηρώ ακόμη επικοινωνία με κόσμο… Έμαθα πως ο Στάθης (Νερατζάκης) ανέλαβε προπονητής και αυτό είναι φανταστικό. Είχε καλύψει την ομάδα στην θέση του Λυκογιάννη στο παιχνίδι προκριματικών με την Μάλαγα. Έδειξε τις προπονητικές του ικανότητες. Θα έχει ενδιαφέρον…»