Ερτέλ: Αιχμές κατά της γαλλικής Ομοσπονδίας

Ο Τομά Ερτέλ στράφηκε κατά της γαλλικής Ομοσπονδίας μπάσκετ.

Ερτέλ: Αιχμές κατά της γαλλικής Ομοσπονδίας

Ο Τομά Ερτέλ αγωνίζεται τα τελευταία χρόνια στη Ζενίτ. Εξαιτίας του πολέμου της Ρωσίας με την Ουκρανία, η ομάδα της Αγίας Πετρούπολης έχει αποκλειστεί από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

Παράλληλα ο Γάλλος γκαρντ δεν βρίσκεται στα πλάνα των «τρικολόρ», επειδή αγωνίζεται στην ομάδα της Ρωσίας. Ο ίδιος με δηλώσεις του αναφέρθηκε στο ενδεχόμενο επιστροφής του στην εθνική Γαλλίας ενόψει και των Ολυμπιακών Αγώνων στο Παρίσι.

Αναλυτικά τα όσα είπε: «Δεν το έχω συζητήσει με τον Σιουτάτ, αλλά το έχω συζητήσει με τον Μπορίς Ντιό και τον Βενσάν Κολέ. Μου είπαν ότι αν παραμείνω στο συμβόλαιο με τη Ζενίτ για τον επόμενο χρόνο, είναι αδύνατο να πάω στους Oλυμπιακούς Αγώνες. Πρέπει να υπογράψω με κάποιον άλλο πριν ανακοινώσει την ομάδα. Και θα το κάνουν τον Απρίλιο.

Δεν ξέρω κανέναν παίκτη στην Ευρώπη που να υπογράφει το συμβόλαιό του πριν τον Ιούνιο. Επιπλέον, έχω έναν ακόμη χρόνο στο συμβόλαιό μου, οπότε θα ήταν παράνομο να το κάνω. Η υπουργός μετέφερε αυτή την ιδέα στην ομοσπονδία, αλλά δεν ξέρω αν γνωρίζει πραγματικά πώς λειτουργεί αυτό».