Πόστο στην εθνική Γαλλίας για τον Μπορίς Ντιαό

Στα 36 χρόνια του, ο Μπορίς Ντιαό θα αναλάβει τη θέση του αναπληρωτή γενικού διευθυντή των «τρικολόρ», αρχής γενομένης από τον προσεχή Ιανουάριο. 

Πόστο στην εθνική Γαλλίας για τον Μπορίς Ντιαό

Στις 6 Σεπτεμβρίου, ο Μπορίς Ντιαό ανακοίνωσε, μέσω Twitter, πως αποσύρεται από την ενεργό δράση. Ο πρωταθλητής ΝΒΑ το 2014 με τους Σαν Αντόνιο Σπερς, βασικός πάουερ φόργουορντ των «μπλε» για περισσότερο από μία δεκαετία και αρχηγός τους από το 2006 αναλαμβάνει πόστο στην εθνική Γαλλίας. Στα 36 χρόνια του, ο Μπορίς Ντιαό θα αναλάβει τη θέση του αναπληρωτή γενικού διευθυντή των «τρικολόρ», αρχής γενομένης από τον προσεχή Ιανουάριο.

Μέλος της ομάδας που αποκλείστηκε από την εθνική Ελλάδας στον ημιτελικό του Ευρωμπάσκετ 2005 στο Βελιγράδι, ο Ντιαό είχε κρεμάσει τότε το χάλκινο μετάλλιο στο στήθος του, πρώτο μετάλλιο στην καριέρα του με την εθνική ανδρών της Γαλλίας. Ως αρχηγός των «μπλε» οδήγησε τη Γαλλία στην κατάκτηση του ασημένιου μεταλλίου στο Ευρωμπάσκετ του 2011 και του χρυσού στο Ευρωμπάσκετ του 2013.

Έναν χρόνο αργότερα (2014), στην Ισπανία, οι Γάλλοι κατέκτησαν το χάλκινο μετάλλιο, στο Παγκόσμιο Κύπελλο. Στη Λιλ, στο ευρωπαϊκό του 2015, ο Ντιαό και οι συμπάικτες του δεν κατάφεραν να κάνουν το "repeat", αλλά ανέβηκαν στο βάθρο μπροστά στο κοινό τους, καθώς κατέλαβαν την 3η θέση.

H προσφορά του πρώην παίκτη των Ατλάντα Χοκς, Φοίνιξ Σανς, Σάρλοτ Μπόμπκατς, Σαν Αντόνιο Σπερς και Γιούτα Τζαζ στο ΝΒΑ εκτιμήθηκε από τη γαλλική Ομοσπονδία μπάσκετ που αποφάσισε να αξιοποιήσει την εμπειρία του Μπορίς Ντιαό σε διοικητικό επίπεδο.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ