Εθνική μπάσκετ: Φταίει μόνο ο Χατζηπετρής για την αποτυχία στην Μανίλα

Όσο κι αν προσπαθήσουν να ωραιοποιήσουν την κατάσταση, η εθνική μπάσκετ απέτυχε στην Μανίλα και υπεύθυνοι δεν είναι οι παίκτες που πήγαν εθελοντικά στις Φιλιππίνες, αλλά οι Έλληνες παίκτες και προπονητές που δεν δουλεύουν καθώς και το αναπτυξιακό πρόγραμμα της Ομοσπονδίας.

Εθνική μπάσκετ:  Φταίει μόνο ο Χατζηπετρής για την αποτυχία στην Μανίλα

Αυτό είναι το ελληνικό μπάσκετ, με ένα πρωτάθλημα που καμαρώνει για δυο αγώνες την χρονιά, και την ΕΡΤ να ξοδεύει λεφτά με ουρά, προσπαθώντας να δικαιολογήσει την πλουσιοπάροχη παροχή της σε ένα υποβαθμισμένο προϊόν.

Μεγάλο μερίδιο ευθύνης έχει η Ομοσπονδία για τον τρόπο που χειρίστηκε το θέμα του Γιάννη (ακόμη δεν μάθαμε γιατί απομακρύνθηκε ηχηρά και δεν πήγε καν στο ματς προς τιμή του Γκάλη), αλλά και των Καλάθη, Σλούκα. Και ο Ιτούδης πρέπει να μπει στην εξίσωση, γιατί μπορεί να είχε φέτος πολλούς απόντες, αλλά πέρυσι διέθετε την μικτή κόσμου και απέτυχε. Και αν είναι να αντικατασταθεί με τον Σπανούλη, καλό είναι να μη πατήσει στο συμβόλαιο του, γιατί η Εθνική είναι πάνω απ όλα τιμή να την υπηρετείς, δεν το κάνεις για τα λεφτά.

Στο δια ταύτα, αυτό είναι το ελληνικό μπάσκετ. Όταν εμείς καυχιόμαστε για έναν παίκτη του ΝΒΑ που δεν παίζει, οι άλλοι έχουν τρεις, τέσσερις και το κυριότερο δεν φταίνε οι ξένοι. Και στην Ισπανία και στην Γερμανία έχουν πληθώρα αλλοδαπών, αλλά παράγουν παίκτες, ενώ εμείς σταματήσαμε μόλις καταργήθηκε το δελτίο. Γιατί να φτιάξει μια ομάδα έναν παίκτη, όταν θα τον πάρουν όποτε θέλουν μόλις γίνει 18 χρονών; Όλοι οι παίδες κάθε χρόνο αλλάζουν ομάδες και νοιάζονται για τα μόρια μόνο. Παναθηναϊκός Περιστέρι Προμηθέας ΠΑΟΚ κάνουν παιδομάζωμα με μοναδικό σκοπό τον πανελλήνιο τίτλο και τα παιδιά δεν παίζουν πρωταγωνιστικό ρόλο στις επαρχιακές ομάδες. Μαζεύονται όλα στις μεγάλες ομάδες επαναπαύονται στα μόρια, γεμίζοντας τον πάγκο, με το μόνο προσόν τους, το ελληνικό διαβατήριο, γιατί στην Basket League πρέπει να παίζουν 6 Έλληνες. Φταίνε και οι παίκτες.

Παλιά υπήρχε το αναπτυξιακό της ΕΟΚ με υπεύθυνο τον ομοσπονδιακό, τον Πολίτη και τον Γιαννάκη που το έτρεχαν, με πολλά καμπ Χριστουγέννων για τα ταλέντα. Ούτε ο Πολίτης ούτε ο Γιαννάκης ήταν υπηρεσιακοί προπονητές. Ήταν μόνο στην Εθνική.

Δεν πιστεύουμε ότι ο Καλάθης δεν πήγε στην Εθνική γιατί τον έδιωξε ο Ιτούδης από την Φενέρ και ο Κώστας Αντετοκούνμπο γιατί δεν τον έβαζε. Το μπάσκετ του Ιτούδη όμως ήταν πέρυσι, δώστε την μπάλα στον Γιάννη και κάντε στην άκρη και φέτος δώστε την μπάλα στον Γουόκαπ και στον Λαρεντζάκη και κάντε τους σκριν. Φανταστείτε όμως και πώς θα ήταν η Εθνική χωρίς τον Αμερικανό που δεν πέρασε καν από τα νταρφτ. Θα βλέπαμε πολλάκις το έργο “Η νύχτα με τις μάσκες”

ΥΓ 1: Όποιος μας πει την πεντάδα της Λετονίας που πέρασε στην οκτάδα χωρίς το αστέρι τους τον Πορζίνγκις, κερδίζει μια μπάλα μπάσκετ

ΥΓ2: Και παραφράζοντας τον Κηλαϊδόνη "Δεν φταίμε εμείς, δεν φταίει κανείς, δεν φταίνε ούτε οι άλλοι. Δεν φταίμε εμείς, δεν φταίει κανείς. Για όλα φταίει μόνο ο Χατζηπετρής"