Ιαπωνία: Ανησύχησαν με Γουατανάμπε - Προλαβαίνει τελικά το Μουντομπάσκετ

Στο φιλικό της Ιαπωνίας με την Ανγκόλα τραυματίστηκε ο Γιούτα Γουατανάμπε που θα προλάβει τελικά το Μουντομπάσκετ της FIBA.

Ιαπωνία: Ανησύχησαν με Γουατανάμπε - Προλαβαίνει τελικά το Μουντομπάσκετ

Την Ανγκόλα νίκησε σε φιλική αναμέτρηση η οικοδέσποινα του Μουντομπάσκετ Ιαπωνία, μία νίκη που παραλίγο να αποδειχθεί πύρρειος από τον τραυμαστισμό του Γιούτα Γουατανάμπε.

Συγκεκριμένα, μετά από σύγκρουση με αντίπαλο, ο NBAer και σταρ της ομάδας εν τη απουσία του Ρούι Χατσιμούρα, βρέθηκε στο έδαφος και στη συνέχεια κατευθύνθηκε στα αποδυτήρια.

Παρόλα αυτά σύμφωνα με τον προπονητή της ομάδας, Τομ Χόρβατ, ο Γουατανάμπε είναι καλά και όχι μόνο θα προλάβει το Παγκόσμιο, αλλά ίσως και κάποιο φιλικό.

«Δεν πήγε στο νοσοκομείο. Παθαίνει συχνά μικρά διαστρέμματα. Ήξερα ότι η κατάσταση δεν ήταν άσχημη. Δεν μπορώ να τον βάλω εναντίον της Γαλλίας στις 17 Αυγούστου. Θα χρειαστούν περίπου 5 ημέρες έως μία εβδομάδα μέχρι την επιστροφή του. Αν βελτιωθεί η κατάστασή του, θα ήθελα να τον χρησιμοποιήσω εναντίον της Σλοβενίας στις 19 Αυγούστου, αλλά δεν ξέρω», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Η οικοδέσποινα Ιαπωνία βρίσκεται στον 5ο όμιλο του Παγκοσμίου Κυπέλλου στην Οκινάουα, με Γερμανία, Αυστραλία και Φινλανδία.