Ιτούδης: «Ο Λούντζης πήρε ηγετικό ρόλο»

Ο Δημήτρης Ιτούδης αναφέρθηκε στη νίκη της Εθνικής επί της Σλοβενίας στο ΟΑΚΑ, αλλά και στην εξαιρετική εμφάνιση του Μιχάλη Λούντζη. 

Ιτούδης: «Ο Λούντζης πήρε ηγετικό ρόλο»

Ο Ομοσπονδιακός τεχνικός της Εθνικής μας ομάδας, Δημήτρης Ιτούδης, αναφέρθηκε στη δεύτερη επικράτηση επί της Σλοβενίας. Παράλληλα, στάθηκε και στη χρησιμότητα του Μιχάλη Λούντζη.

Για τη βράβευση του Νίκου Γκάλη: «Συγχαρητήρια σε όσους είχαν αυτή την ιδέα και στον κόσμο που χειροκρότησε αυτόν τον τεράστιο αθλητή και άνθρωπο. Ο Γκάλης αποτελεί κληρονομία για τις επόμενες γενιές. Είναι μια τεράστια βραδιά, για εμάς αποτελεί τιμή ότι ο Γκάλης ήταν εδώ. Είπε ότι ο κόσμος τον έκανε να κλάψει, ήταν μια συγκινητική βραδιά. Συγχαρητήρια και στον κόσμο και σε εκείνον».

Για το ματς με τη Σλοβενία: «Θεωρώ πως είμαστε σε ένα καλό δρόμο όσον αφορά τη φυσική μας κατάσταση. Ήταν ένα back-to-back παιχνίδι. Η Aegean φρόντισε να έχουμε το τσάρτερ μας. Τα παιδιά είχαν δύναμη. Όπως είδατε το ροτέισιον ήταν διαφορετικό. Είναι ακόμα πολύ νωρίς. Έχουμε πολλά να διορθώσουμε. Προφανώς και το γεγονός ότι δεν έπαιξε ο Ντόντσιτς βοήθησε να είμαστε καλύτεροι αμυντικά. Εύχομαι να μην έχει πάθει κάτι σοβαρό ο Τσάντσαρ και να γυρίσει σύντομα δυνατός».

Για τις αλλαγές συγκριτικά με πέρυσι: «Σε σχέση με πέρυσι είναι άλλο το ρόστερ, έχουμε πει για τις σημαντικές απουσίες. Ο Λούντζης πήρε ηγετικό ρόλο. Θέλουμε οι παίκτες να πιέζουν σε όλο το γήπεδο, ο Λούντζης ήταν πολύ σημαντικός. Επιτρέψτε μου και ο Διαμαντίδης στην πορεία έβαλε το σουτ. Ο Μιχάλης είναι σε μια τέτοια πορεία και ταιριάζει με τον Ουόκαπ, όπως ταιριάζει και ο Μήτογλου με τον Παπαγιάννη. Εμείς δουλεύουμε εδώ, αλλά κάποιοι αθλητές έχουν δουλέψει με άλλους όλη τη σεζόν. Έχουμε κάνει και λάθη σε αυτά τα δύο ματς, ειδικά στην άμυνα. Αυτά τα δύο παιχνίδια θα μας δώσουν τροφή».