FIBA: Κρούσματα ιογενούς λοίμωξης για Ελλάδα και άλλες 5 ομάδες στο Eurobasket U18

Κρούσματα ιογενούς λοίμωξης για έξη ομάδες, μεταξύ αυτών και η Ελλάδα, ανακοίνωσε η FIBA για το EuroBasket U18.

FIBA: Κρούσματα ιογενούς λοίμωξης για Ελλάδα και άλλες 5 ομάδες στο Eurobasket U18

«Στον αέρα» είναι προς ώρας η συνέχεια του EuroBasket U18 μετά από την εμφάνιση κρουσμάτων ιογενούς λοίμωξης για μία σειρά από ομάδα μεταξύ αυτών και η Ελλάδα.

Συνολικά 6 ομάδες έχουν παρουσιάσει αντίστοιχα κρούσματα σύμφωνα με την ανακοίνωση της FIBA, που εκτός από την Ελλάδα αναφέρεται και η επόμενη αντίπαλος του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος, Φινλανδία.

Όπως τονίζει η εν λόγω ανακοίνωση, όλοι οι πληγέντες βρίσκονται υπό διαρκή παρακολούθηση, ενώ ακόμη δεν έχει διαπιστωθεί η αιτία αλλά και η διάγνωση της ασθένειας.

Πλέον αναμένουμε επίσημες ανακοινώσεις για πιθανές αλλαγές στο πρόγραμμα αλλά και περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις αιτίες και τη διάγνωση των λοιμώξεων.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της FIBA:

«Ένας αριθμός παικτών και μελών αποστολών από έξι ομάδες έχουν δείξει συμπτώματα ιογενούς λοίμωξης. Οι ομάδες που επηρεάζονται είναι η Φινλανδία, η Ελλάδα, η Λιθουανία, η Σλοβενία, η Ισπανία και η Τουρκία. Η ακριβής αιτία της ασθένειας και η διάγνωση δεν έχουν ακόμη τεκμηριωθεί.

Όλοι οι πληγέντες βρίσκονται υπό συνεχή παρακολούθηση από γιατρούς της ομάδας και τις τοπικές υγειονομικές αρχές. Η FIBA, η Σερβική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης και οι τοπικοί διοργανωτές θα συνεχίσουν να παρακολουθούν την κατάσταση και θα μοιραστούν τυχόν ενημερώσεις, συμπεριλαμβανομένης πιθανής απόφασης σχετικά με το πρόγραμμα των αγώνων, με όλα τα ενδιαφερόμενα μέρη ανάλογα.

Η FIBA εύχεται ταχεία ανάρρωση σε όλους τους πληγέντες».