Ευρωπαϊκό U20: Στην καλύτερη πεντάδα ο Ζούγρης

Στην καλύτερη πεντάδα του Ευρωπαϊκού Νέων ο Βαγγέλης Ζούγρης 

Ευρωπαϊκό U20: Στην καλύτερη πεντάδα ο Ζούγρης

Η αυλαία του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Νέων Ανδρών στο Ηράκλειο έπεσε με μία ακόμη ελληνική διάκριση. Αυτή τη φορά σε ατομικό επίπεδο. Ο Βαγγέλης Ζούγρης βρήκε τη θέση του στην καλύτερη πεντάδα της διοργάνωσης και παρέλαβε το δικό του “τροπαιάκι” από τα χέρια του Νίκου Ζήση, εμφανώς συγκινημένος και τυλιγμένος με την ελληνική σημαία.

Η Ελλάδα πάτησε στο βάθρο με την τρίτη θέση της τελικής κατάταξης, όλη η ελληνική αποστολή πήρε τα χάλκινα μετάλλιά της μετά από προσπάθεια ενάμιση μήνα με το θερμό χειροκρότημα του κόσμου από τα χέρια του προέδρου της ΕΟΚ, Βαγγέλη Λιόλιου και του Νίκου Ζήση.

Η καλύτερη πεντάδα και ο MVP

Δίπλα στον Βαγγέλη Ζούγρη στην καλύτερη πεντάδα βρέθηκαν ο Ντε Ρίντερ (Βέλγιο), ο Γουλφ (Ισραήλ), ο Γιάκοοβ (Ισραήλ) και ο Ιλίας Καμαρντίν (Γαλλία) που αναδείχθηκε και MVP της διοργάνωσης.

Το τρόπαιο έδωσε στη Γαλλία ο πρόεδρος της FIBA Europe, Χόρχε Γκαρμπαχόσα. Τα ασημένια μετάλλια στο Ισραήλ έδωσε ο γενικός γραμματέας της ΕΟΚ, Νίκος Νικολόπουλος και ο Αμιράμ Χαλεβί, πρόεδρος της ομοσπονδίας μπάσκετ Ισραήλ και μέλος του συμβουλίου της FIBA Europe. Την απονομή μεταλλίων στη Γαλλία έκανε ο Καμίλ Νόβακ, FIBA Executive Director και ο Χόρχε Γκαρμπαχόσα, πρόεδρος της FIBA Europe.

Λίγο πριν τις απονομές στις ομάδες η υπεύθυνη κομισαρίων, Ελεονόρα Ρανγκέλοβα έδωσε τιμητική πλακέτα στον πρόεδρο της ΕΚΑΣΚ, Μπάμπη Μαρκάκη για την φιλοξενία της διοργάνωσης. Το βραβείο Fair Play δόθηκε από τον ειδικό γραμματέα της ΕΟΚ, Βασίλη Ντάκουρη στην Κροατία.