Πλώτας: «Θέλουμε τον κόσμο δίπλα μας»

Οι δηλώσεις παικτών και προπονητή μετά την πρόκριση της Εθνικής Νέων στους «8» του Ευρωπαϊκού 

Πλώτας: «Θέλουμε τον κόσμο δίπλα μας»

Η Εθνική Νέων Ανδρών βρίσκεται στις οχτώ καλύτερες ομάδες της Ευρώπης και ο Νίκος Πλώτας έπαιξε τον δικό του σημαντικό όλο σε αυτό, κυρίως μέσα από την άμυνά του. Για τον ίδιο τον Έλληνα γκαρντ σημαντικός όμως ήταν ο κόσμος.

Ελλάδα - Ισλανδία 83-75: Η Εθνική Νέων στα προημιτελικά του Ευρωπαϊκού U20 (highlights)

«Ήταν τρομερή η προσπάθεια όλης της ομάδας στο δεύτερο ημίχρονο. Μπήκαμε συγκεντρωμένοι, παίξαμε άμυνα πριν από όλα, είχαμε σωστές επιλογές στην επίθεση και ήρθε το αποτέλεσμα», τόνισε ο Πλώτας και αναφερόμενος στην Ισλανδία πρόσθεσε: «Σίγουρα η Ισλανδία είναι πολύ επικίνδυνη, ίσως η πιο επικίνδυνη ομάδα του τουρνουά. Ίσως γιατί είναι το στυλ της, είναι ομάδα run and gun. Είχαμε κάνει καλό σκάουτινγκ, παίξαμε καλή άμυνα όπως είπα και μίλησε το πάθος μας».

Το Νο5 της Εθνικής Νέων Ανδρών είναι από τους παίκτες που παίρνουν ενέργεια από την εξέδρα και το παραδέχθηκε, ευχαριστώντας τον κόσμο: «Ευχαριστούμε τον κόσμο πρώτα από όλα. Ήταν σημαντικότατη η στήριξή του. Ευχαριστώ πολύ, γιατί με ώθησε να παίξω την άμυνα που έπαιξα και τον θέλουμε και στον επόμενο αγώνα μαζί μας».

Ο επόμενος αγώνας θα είναι απέναντι στην Τουρκία ή στο Μαυροβούνιο: «Πρέπει να μπούμε συγκεντρωμένοι. Ξεχνάμε το σημερινό από εδώ και πέρα, κάνουμε την προετοιμασία μας για αύριο και πάμε για την τετράδα».

Οικονομόπουλος: «Παρακαλούμε τον κόσμο»

Ο Σωτήρης Οικονομόπουλος ήταν ένας ακόμη παίκτης που έδωσε πολλά από την περιφέρεια. Ήταν ο πρώτος σκόρερ της ελληνικής ομάδας με 18 πόντους και είχε ακόμη 6 ριμπάουντ και 3 ασίστ. Βλέπει ήδη το… αύριο: «Είμαστε συγκεντρωμένοι στο επόμενο παιχνίδι. Αυτό… Χαιρόμαστε σήμερα, αλλά αυτό τελειώνει μόλις πάμε στο ξενοδοχείο, γιατί αύριο έχουμε ένα σημαντικό παιχνίδι. Ήταν επικίνδυνη ομάδα η Ισλανδία, το είχαμε δει, έχει κοντράρει σχεδόν όλους τους αντιπάλους της κι εμείς στην αρχή δεν ήμασταν συγκεντρωμένοι. Στο δεύτερο μισό παρουσιαστήκαμε έτοιμοι και νικήσαμε».

Έχει κι αυτός όμως το αίτημά του για την εξέδρα: «Ο κόσμος είναι εκπληκτικός κάθε φορά και παρακαλούμε για μεγαλύτερη προσέλευση στο αυριανό παιχνίδι που είναι και πιο σημαντικό».

Παπαδόπουλος: «Κάθε νίκη επιτυχία από εδώ και πέρα»

Μια πρώτη επιτυχία ήταν η πρόκριση της Εθνικής Νέων Ανδρών στις οχτώ της διοργάνωσης. Ο Κώστας Παπαδόπουλος ήξερε πως η Ισλανδία δεν ήταν τόσο εύκολος αντίπαλος όσο ίσως ακουγόταν στα αυτιά όσων δεν είχαν παρακολουθήσει τους αγώνες: «Το παιχνίδι ήταν πολύ επικίνδυνο από πάρα πολλές πλευρές και για την πρόκριση, αλλά και γιατί η αντίπαλη ομάδα είναι μια πολύ καλά δουλεμένη ομάδα, επικίνδυνη. Δεν ξεκινήσαμε καλά. Το θετικό ήταν ότι πάλι είπαμε στα αποδυτήρια για κάποια λάθη και συζητήσαμε και μπήκαμε πιο δυναμικοί στο δεύτερο, πήραμε μια διαφορά και την κρατήσαμε ως το τέλος. Χαιρόμαστε τώρα, αλλά μόλις φύγουμε από το γήπεδο συγκεντρωνόμαστε στο αυριανό παιχνίδι».

Όσο για τη συνέχεια και τους προημιτελικούς τόνισε «κάθε παιχνίδι και κάθε νίκη από εδώ και στο εξής θα είναι μια επιτυχία» για να καταλήξει: «Το είχαμε πει από πριν με τα παιδιά, έχουμε βάλει ένα στοίχημα…».