Παπαδόπουλος: «Ακόμη καλύτεροι, έρχονται πιο δύσκολοι αγώνες»

Τι δήλωσαν οι Κώστας Παπαδόπουλος και Βαγγέλης Ζούγρης μετά τη νίκη της Εθνικής Νέων επί της Πολωνίας

Παπαδόπουλος: «Ακόμη καλύτεροι, έρχονται πιο δύσκολοι αγώνες»

Ευχαριστημένος από το αποτέλεσμα δήλωσε μετά τη νίκη της Εθνικής Νέων Ανδρών επί της Πολωνίας με 72-67 ο ομοσπονδιακός προπονητής, Κώστας Παπαδόπουλος, υπογραμμίζοντας ωστόσο ότι περιμένει ακόμη καλύτερες εμφανίσεις στους επόμενους αγώνες, που είναι με ισχυρούς αντιπάλους.

Πολωνία - Ελλάδα 67-72: Με το δεξί στο Ευρωπαϊκό η Εθνική Νέων

«Είναι πολύ θετικό ότι ξεκινήσαμε τη διοργάνωση με νίκη, με το δεξί, απέναντι σε μια πολύ δυνατή σε κορμιά ομάδα. Τα παιδιά ξεκίνησαν με κάποια νευρικότητα, που έφερε αστοχία αρχικά, αλλά πάλεψαν σε όλον τον αγώνα και είμαστε ικανοποιημένοι απ’ την εικόνα τους, αφού δεν φοβήθηκαν όταν μειώθηκε η διαφορά και έδειξαν πίστη για το αποτέλεσμα. Σαφώς και είχαν κάποιο άγχος λόγω της πρεμιέρας, αλλά το ξεπέρασαν μέσα απ’ τη μαχητικότητά τους», τόνισε αρχικά.

Στη συνέχεια ο Παπαδόπουλος υποστήριξε πως «σαφώς και έχουμε αρκετά πράγματα να βελτιώσουμε όσο μπορούμε, σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα, που έχουμε μέχρι τον επόμενο αγώνα, κάτι που θα πρέπει να κάνουμε μια και παίζουμε με ισχυρούς αντιπάλους (σ.σ. Λιθουανία και Κροατία), για να μπορέσουμε να ανταποκριθούμε. Είμαστε αισιόδοξοι γι’ αυτά τα παιδιά κι αυτή την ομάδα, όμως ήταν απλά η αρχή. Πρέπει να συνεχίσουμε ακόμη καλύτεροι».

Ζούγρης: «Ο κόσμος να έρθει κοντά μας»

Εκ των πρωταγωνιστών του αγώνα και της πρώτης νίκης της Εθνικής ομάδας στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα U20 ήταν ο Βαγγέλης Ζούγρης, που είχε ένα σπουδαίο απόγευμα, με double/double 24 πόντων και 17 ριμπάουντ. Υπογράμμισε όμως πως «δεν θέλω να πω κάτι για την εμφάνιση τη δική μου, αλλά για τον κόσμο που ήρθε και μας στήριξε στο γήπεδο σήμερα και τους ευχαριστούμε πολύ. Εκείνο που μετράει είναι η νίκη της ομάδας μας και η προσπάθεια μας, όλων των παιδιών. Είναι σημαντικό που ξεκινάμε με νίκη, παλέψαμε, όμως υπάρχει και συνέχεια, θέλουμε να έρθει κι άλλος κόσμος στο γήπεδο, τους περιμένουμε αύριο και σε όλους τους αγώνες για να γεμίσουν το γήπεδο. Ήταν η πρώτη νίκη, αλλά θέλουμε άλλες έξι και όλοι μαζί μπορούμε να τις πάρουμε».