Παλάσκα: «Να επιστρέψει η Εθνική Νεανίδων στην πρώτη κατηγορία»

Η Ζένια Παλάσκα έδωσε το σύνθημα ενόψει της συμμετοχής της Εθνικής Νεανίδων στη Β' Κατηγορία του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος. 

Παλάσκα: «Να επιστρέψει η Εθνική Νεανίδων στην πρώτη κατηγορία»

Η Εθνική Νεανίδων βρίσκεται στη Σόφια της Βουλγαρίας όπου αύριο Παρασκευή (15:30) ρίχνεται στη μάχη του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος με στόχο την επιστροφή στην Α’ κατηγορία.

Η πρεμιέρα των αγώνων φέρνει την Εθνική Νεανίδων αντιμέτωπη με το Λουξεμβούργο με την Ζένια Παλάσκα να αναφέρεται στους αγώνες σημειώνοντας ότι είναι ιδιαίτερα σημαντικό η ομάδα να ξεκινήσει με νίκη. Η ίδια δήλωσε: «Θέλουμε να ξεκινήσουμε με νίκη… Ευελπιστούμε να παρουσιάσουμε μια καλή εικόνα στην πρεμιέρα κάτι το οποίο είναι σημαντικό και για την ψυχολογία μας. Μας έχουν βοηθήσει πάρα πολύ οι προπονητές μας να ετοιμαστούμε για την προσπάθεια αυτή και να μπορέσουμε να ανταπεξέλθουμε στα παιχνίδια της διοργάνωσης. Μπορεί να αντιμετωπίζουμε μια θεωρητικά αδύναμη ομάδα στην πρεμιέρα, όπως είναι το Λουξεμβούργο, όμως εμείς θα μπούμε μέσα δυνατά και θα ακολουθήσουμε το πλάνο των προπονητών χωρίς να υποτιμήσουμε τον αντίπαλο».

Οι παίκτριες της Εθνικής Γυναικών πήγαν αποφασισμένες στην Σόφια και θέλουν να πετύχουν τον στόχο τους. «Έχουμε ταλέντο, ομαδικότητα, πίστη και πείσμα. Ελπίζουμε όλα αυτά να βγουν στο παρκέ κατά τη διάρκεια των επίσημων υποχρεώσεών μας και να καταφέρουμε αυτό που έχουμε θέσει ως στόχο. Πάμε βήμα βήμα κοιτώντας αρχικά τα τρία παιχνίδια που έχουμε μπροστά μας στον όμιλο», ανέφερε η Παλάσκα.

Η Ζένια Παλάσκα δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στο γεγονός ότι η Εθνική Νεανίδων αποτελείται από αθλήτριες που γνωρίζονται χρόνια μεταξύ τους. Συγκεκριμένα είπε: «Είναι πολύ σημαντικό αυτό και βοηθάει στη χημεία, αλλά και στο δέσιμο της ομάδας».

Τέλος μίλησε και για την προετοιμασία της Εθνικής Νεανίδων: «Μαζευτήκαμε αργά λόγω των Πανελλαδικών εξετάσεων. Δυστυχώς είχαμε και κάποιους τραυματισμούς. Με τις προπονήσεις και τα φιλικά δουλέψαμε πολύ και ειδικά στις συνεργασίες. Βγάλαμε πείσμα και δύναμη στο γήπεδο και ελπίζουμε με την προσήλωση στον στόχο και την προσπάθεια που θα καταβάλουμε στο παρκέ να επιστρέψει η Εθνική Νεανίδων εκεί που της αξίζει, στην Α’ Κατηγορία του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος».