Μαντζούκας: «Να βάλουμε περισσότερο πάθος στο παιχνίδι μας»

Για τη νίκη επί της Σλοβενίας μίλησε ο αρχηγός της Εθνικής Νέων Ανδρών, Λευτέρης Μαντζούκας. 

Μαντζούκας: «Να βάλουμε περισσότερο πάθος στο παιχνίδι μας»

Η Εθνική Νέων ανδρών επικράτησε 90-79 της Σλοβενίας σε φιλικό προετοιμασίας ενόψει του Ευρωμπάσκετ που θα γίνει στο Ηράκλειο. Κορυφαίος για την Ελλάδα ήταν ο Λευτέρης Μαντζούκας που σημείωσε 31 πόντους.

Μετά το τέλος της αναμέτρησης, στάθηκε στη χημεία της Εθνικής, ενώ τόνισε ότι ο βασικός στόχος είναι η προσθήκη της έντασης στο παιχνίδι, ενώ υπογράμμισε ότι η νοοτροπία της είναι αυτή που απαιτείται.

Aναλυτικά οι δηλώσεις:

«Είναι δεδομένο ότι βρισκόμαστε όλο και περισσότερο στο γήπεδο όσο περνάνε οι μέρες. Βρίσκουμε τους αυτοματισμούς μας, είμαστε ένα νέο γκρουπ που προπονείται μαζί μόλις μία εβδομάδα και θέλουμε να «βρεθούμε» στο παρκέ όσο καλύτερα γίνεται. Γιατί ξέρουμε ότι μπορούμε και καλύτερα. Με πολλά παιδιά έχουμε βρεθεί σε παλιότερες εθνικές ομάδες, με τον Μπαζίνα είμαστε χρόνια μαζί και όσο περνάνε οι μέρες θα γινόμαστε όλοι καλύτεροι».

Για την εικόνα ενόψει του τουρνουά της Κρήτης: «Αυτό που θέλουμε να βγάλουμε προς τα έξω είναι πάθος. Να είμαστε 100% εκεί σε κάθε παιχνίδι, σε κάθε άμυνα, σε κάθε κατοχή, επειδή κακά τα ψέματα πολλές ομάδες στη διοργάνωση θα έχουμε περισσότερο «μέγεθος» από εμάς. Είναι ένα σημείο στο οποίο υστερούμε ίσως. Αλλά παρόλα αυτά πιστεύω ότι έχουμε το χαρακτήρα που χρειάζεται για αυτές τις διοργανώσεις. Θα είμαστε πολύ καλά πιστεύω, να είμαστε όλοι γεροί και θα είμαστε μια χαρά, γιατί έχουμε τη νοοτροπία που πρέπει».

Για τη χρησιμότητα των φιλικών: «Ναι, σίγουρα κάθε φορά που μπαίνουμε στο γήπεδο θέλουμε να παίρνουμε τη νίκη. Αλλά ο ρόλος των φιλικών είναι να βρίσκουμε τα πατήματά μας ως ομάδα. Να δει ο κόουτς τα plays που μας ταιριάζουν και μπορούν να μας βοηθήσουν περισσότερο. Είναι καλές προπονήσεις. Δεν είναι κάτι άλλο. Στο πρόγραμμά μας έχομε όντως δυνατούς αγώνες προετοιμασίας και αυτό μόνο καλό θα μας κάνει, να κοντραριζόμαστε με ομάδες δυνατές. Θα μας βοηθήσει να βρούμε τους αυτοματισμούς μας και να δεθούμε πιο καλά ως νέα ομάδα που είμαστε».

Για τον ρόλο του ως αρχηγός: «Δεν στέκομαι καν στο αρχηγός. Είμαι εδώ για να κάνω ό,τι μπορώ για να βοηθήσω την ομάδα. Ό,τι μου ζητηθεί. Νιώθω πραγματικά χαρούμενος που είμαι εδώ με τα περισσότερα παιδιά γνωριζόμαστε και είμαστε πολύ καλοί φίλοι και το κλίμα είνι πολύ καλό. Θέλουμε αυτό να κρατήσει ως το τέλος και να χτίσουμε πάνω σε αυτά τα θεμέλια, να βγαίνει μια υγεία προς τα έξω. Θέλω να βοηθήσω σε αυτό, να γινόμαστε καλύτεροι, γιατί κακά τα ψέματα θέλουμε το καλύτερο στη διοργάνωση, η οποία επιπλέον φιλοξενείται και στη χώρα μας».