Εθνική Γυναικών: Με πέντε παίκτριες δεν κερδίζεις...

Χάθηκε μια μεγάλη ευκαιρία να περάσουμε στις «8» του Ευρωμπάσκετ γυναικών 

Εθνική Γυναικών: Με πέντε παίκτριες δεν κερδίζεις...

Η Εθνική λοιπόν έχασε τη μεγάλη ευκαιρία και αποκλείστηκε απ’ τη συνέχεια του Ευρωμπάσκετ γυναικών. Όχι, δεν ήταν καλύτερη από εμάς η Τσεχία και μπορούσαμε να την έχουμε κερδίσει. Παίκτριες σαν τη Φασούλα και τη Σπανού δεν έχει η Τσεχία. Γιατί όμως κέρδισε; Επειδή διέθετε περισσότερες λύσεις και πήρε βοήθεια απ’ όλες.

Ο Πέτρος Πρέκας έβγαλε σχεδόν όλο το ματς με 5-6 παίκτριες και το …πληρώσαμε. Είναι χαρακτηριστικό πως η Φασούλα δεν πέρασε ούτε ένα δευτερόλεπτο στον πάγκο και στο τέλος ήταν στα πρόθυρα εξάντλησης.

Το ερώτημα είναι: Εάν δεν εμπιστευόταν τις υπόλοιπες αθλήτριες, γιατί τότε τις επέλεξε στη δωδεκάδα; Και έμειναν εκτός, αρκετές που θα μπορούσαν να βοηθήσουν όπως η Νικολοπούλου, η Σπυριδοπούλου, η Καρακασίδου, η Χατζηλεοντή, η Κολλάτου, η Κριμίλη. Χωρίς μ’ αυτό που γράφουμε τώρα, να εννοούμε ότι δεν άξιζαν να είναι στην Εθνική οι υπόλοιπες που βρέθηκαν στο Τελ Αβίβ. Απλά φάνηκε να μην τις πιστεύει ο Πρέκας.

Κάπως έτσι ήρθε ο αποκλεισμός και το «αντίο» στο Ευρωμπάσκετ. Το βήμα παραπάνω έγινε σε σχέση με το προηγούμενο, αλλά η γεύση που μας μένει είναι πικρή. Γιατί μπορούσαμε να έχουμε πάρει το παιχνίδι με την Τσεχία και να ήμασταν τώρα στους «8».

ΥΓ. Το ξέρουμε, εάν έμπαινε το τρίποντο της Παυλοπούλου και κερδίζαμε μετά, τώρα θα λέγαμε άλλα. Η κριτική όμως είναι πάντα απαραίτητη και εννοείται καλοπροαίρετη.

ΥΓ2. Η Ιταλία που φάνηκε να μην τη θέλουμε (λόγω της ...πενηντάρας στο φιλικό) έχασε εύκολα από το Μαυροβούνιο, το οποίο εμείς είχαμε κοντράρει περισσότερο.

ΥΓ3. Και για να μην παρεξηγηθούμε. Στο κοουτσάρισμα τα πήγε καλά ο Πρέκας και στο κομμάτι της τακτικής. Εμείς στεκόμαστε στο μικρό ροτέισον.