Μανωλόπουλος: «Οι παίκτες ήρθαν για να διεκδικήσουν την παραμονή τους»

Ο Σωτήρης Μανωλόπουλος αναφέρθηκε στη νίκη επί της Σερβίας, αλλά και στην προσπάθεια των παικτών να διεκδικήσουν την παραμονή τους στην Εθνική ομάδα των ανδρών

Μανωλόπουλος: «Οι παίκτες ήρθαν για να διεκδικήσουν την παραμονή τους»

H Ελλάδα νίκησε τη Σερβία στα προκριματικά και ο προπονητής της Ελλάδας, Σωτήρης Μανωλόπουλος, ο οποίος είναι συνεργάτης του Δημήτρη Ιτούδη, δήλωσε:

«Τους είχα πει κάτι την πρώτη μέρα που βρεθήκαμε. Ότι εδώ δεν ήρθαν για να παίξουν δύο ματς προκριματικών και να… φύγουν, ήρθαν για να διεκδικήσουν την παραμονή τους, εννοώντας ότι θεωρώ βέβαιο ότι κάποιοι από αυτούς θα αρπάξουν την ευκαιρία να είναι παρόντες και στο Παγκόσμιο κύπελλο.

Δεν έχει γίνει χάρη σε κάποιον από αυτούς τους παίκτες, άλλο που ίσως έπρεπε να περιμένουν γιατί υπήρχαν άλλοι που προηγούνταν στις θέσεις τους. Είναι παίκτες με μεγάλη προοπτική, που βαδίζουν τον δρόμο τους και μπορούν να σταθούν στο επίπεδο που απαιτεί η Εθνική ομάδα.

Έχω πει πολλές φορές ότι πρέπει να κοιτάζουμε προσεκτικά τη νέα γενιά παικτών, αλλά όχι να τους χαρίζεται, να δείχνουν αυτοί ότι αρπάζουν τις ευκαιρίες.

Ήταν πραγματικά όμορφο όλο αυτό που έγινε, η βραδιά ολόκληρη. Η παρουσία του κόσμου ήταν εντυπωσιακή, το «ευχαριστώ» μου δεν είναι τυπικό, όπως και όλης της ομάδας, ήταν μεγάλη η συμβολή τους».