Εθνική Γυναικών: Στην Πορτογαλία για να σφραγίσει την πρόκριση

Η Εθνική Γυναικών έφτασε στην Πορτογαλία ενόψει του αυριανού αγώνα

Εθνική Γυναικών: Στην Πορτογαλία για να σφραγίσει την πρόκριση

Η Εθνική Γυναικών έφτασε στη Λισαβόνα, ενόψει του αυριανού αγώνα με την Πορτογαλία στην πόλη Οντιβέλας (22.30, ΕΡΤ3). Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα με νίκη παίρνει και τυπικά την πρόκριση για το Ευρωμπάσκετ 2023.

Ο ομοσπονδιακός τεχνικός, Πέτρος Πρέκας δήλωσε: «Έχουμε έναν δύσκολο αγώνα μπροστά μας, γιατί παίζουμε με μια ομάδα που έχει ένα μεγάλο κίνητρο να πάρει την νίκη και να έχει πιθανότητες να περάσει στα τελικά του Ευρωμπάσκετ. Περιμένουμε ένα δυνατό παιχνίδι, καθώς η Πορτογαλία είναι μια ομάδα που πιέζει και παίζει σκληρά και φυσικά αγωνίζεται στην έδρα της. Εμείς από την πλευρά μας έχουμε προετοιμαστεί γι’ αυτό. Πιστεύω, όπως πάντα, ότι θα έχουμε την ενέργεια που απαιτείται, ώστε να πάρουμε τη νίκη, με την οποία σφραγίζουμε την πρόκριση στο Ευρωμπάσκετ».

Ο Πρέκας στάθηκε και στη φιλοσοφία που έχει χτιστεί στην ομάδα. «Καταρχήν αυτό που θέλουμε είναι να κάνουμε μια νίκη και να προκριθούμε στο Ευρωμπάσκετ, κάτι το οποίο είναι σημαντικό για το μπάσκετ γυναικών στην Ελλάδα. Εμείς σαν ομάδα έχουμε έναν ακόμα στόχο, που έχουμε θέσει από το ξεκίνημα της προσπάθειάς μας, και αυτός είναι, πάντα να παίζουμε μαζί και να κάνουμε το καλύτερο δυνατό που μπορούμε. Και αυτό η ομάδα το έχει καταφέρει και έχει χτίσει την ανάλογη κουλτούρα. Πάνω σε αυτό βαδίζουμε και αυτό θα συνεχίσουμε να κάνουμε χτίζοντας για τα επόμενα χρόνια. Αυτή η φιλοσοφία έχει γίνει κτήμα μας, το νιώθουμε όλοι στην Εθνική Γυναικών και ήταν ένας στόχος που βάλαμε από την αρχή με τη διοίκηση της Ομοσπονδίας».

Η σύνθεση της Εθνικής: Σταμολάμπρου, Αλεξανδρή, Χατήρα, Παυλοπούλου, Σωτηρίου, Σπανού, Γκιζάνη, Χριστινάκη, Χωλοπούλου, Χαιριστανίδου, Δίελα, Φασούλα, Καρλάφτη και Σταμάτη.

Το αυριανό πρόγραμμα του 7ου Ομίλου

21.30 Μεγάλη Βρετανία – Εσθονία
22.30 Πορτογαλία –Ελλάδα

Η βαθμολογία
1. Ελλάδα 8
2. Πορτογαλία 6
3. Εσθονία 5
4. Μεγάλη Βρετανία 5