H Eθνική στο Μουντομπάσκετ με buzzer-beater του Παπανικολάου!

Σε ένα συναρπαστικό φινάλε, η Ελλάδα νίκησε την Γεωργία με 86-85 και πήρε την πρόκριση για το Μουντομπάσκετ, με τον Παπανικολάου να σημειώνει το καθοριστικό buzzer-beater στον αιφνιδιασμό ύστερα από έξοχη ασίστ του τρομερού Καλάθη (31 πόντοι).

H Eθνική στο Μουντομπάσκετ με buzzer-beater του Παπανικολάου!

Η Εθνική μας ομάδα είναι και μαθηματικά στο Μουντομπάσκετ του 2019 που θα διεξαχθεί στην Κίνα! Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα νίκησε εκτός έδρας την Γεωργία με σκορ 85-86, έκανε το "8 στα 8" και εξασφάλισε το "εισιτήριο" για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα.

Το παιχνίδι είχε δραματικό και συναρπαστικό φινάλε, με το αποτέλεσμα να κρίνεται στην εκπνοή του αγώνα. Με το σκορ στο 85-84, στα 6 δευτερόλεπτα πριν το τέλος, οι γηπεδούχοι δοκίμασαν τρίποντο για να "τελειώσουν" το ματς με τον Σενγκέλια, αλλά αστόχησαν.

Ακολούθως, η Ελλάδα έδειξε γρήγορα αντανακλαστικά. Οι διεθνείς πήραν το ριμπάουντ με τον Παπανικολάου, ο Νικ Καλάθης έτρεξε... σφαίρα στον αιφνιδιασμό και ακολούθως έδωσε μία δύσκολη και έξοχη σκαστή πάσα στον Κώστα Παπανικολάου, ο οποίος από τον δεξιό διάδρομο τέλειωσε στην φάση στην εκπνοή με υποδειγματικό τρόπο, σε ένα εντυπωσιακό buzzer-beater που έδωσε την πρόκριση στην Εθνική μας ομάδα. Μία υπέροχη συνεργασία μεταξύ των δύο αθλητών, οι οποίοι έδειξαν καθαρό μυαλό και αποφασιστικότητα σε μία τόσο κρίσιμη στιγμή.

Σπουδαία εμφάνιση από τον καταπληκτικό Νικ Καλάθη, ο οποίος έκανε ρεκόρ καριέρας σε πόντους με την Εθνική μας ομάδα, σημειώνοντας 31 με 7/11 τρίποντα (συν 5 ασίστ). Άξιος συμπαραστάτης του ο Κώστας Παπανικολάου (15 πόντοι, 5 ριμπάουντ), ενώ ήταν πολύτιμη και η συνεισφορά του Κώστα Σλούκα σε όλους τους τομείς (14 πόντοι, 8 ριμπάουντ, 8 ασίστ, 3 κλεψίματα).

Δεκάλεπτα: 30-17, 49-38, 64-65, 85-86.

Γεωργία (Ζούρος): Τζάνινγκ 17, Σανάντζε 8, Σενγκέλια 22, Σερμαντίνι 11, Τσιντσάντζε 7, Μπερισβίλι, Μπιτάντζε 17, Μποκολισβίλι 3, Πατσάτσια.

Ελλάδα (Σκουρτόπουλος): Καλάθης 31 (7 ριμπ., 5 ασίστ), Παπαγιάννης 4 (2 ριμπ.), Παπανικολάου 15 (5 ριμπ.), Παπαπέτρου 9 (3 ριμπ., 2 κλεψ.), Βασιλόπουλος (3 ριμπ.), Θ. Αντετοκούνμπο 5, Ντόρσεϊ, Λαρεντζάκης 3, Μαργαρίτης 5 (2 ασίστ), Μήτογλου (4 ριμπ., 2 κλεψ.), Σλούκας 14 (8 ριμπ., 8 ασίστ, 3 κλεψ.).
*O Βαγγέλης Μάντζαρης δεν αγωνίστηκε λόγω μυϊκού σπασμού στον αυχένα.