Πέσιτς: Η EuroLeague και ο Μπερτομέου φταίνε για τα παράθυρα

Θέση υπέρ της FIBA πήρε ο Σβέτισλαβ Πέσιτς σχετικά με τη διαμάχη για τα «παράθυρα» με τη EuroLeague.

Πέσιτς: Η EuroLeague και ο Μπερτομέου φταίνε για τα παράθυρα

Ξεσπάθωσε κατά της EuroLeague και της προηγούμενης διοίκησης με επικεφαλής τον Τζόρντι Μπερτομέου, ο Σβέτισλαβ Πέσιτς.

Ο ομοσπονδιακός τεχνικός της Σερβίας, φιλοξενούμενος σε τηλεοπτικό σταθμό της πατρίδας του, αναφέρθηκε στο πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί με το «παράθυρα» της FIBA λέγοντας πως είναι καθαρά ευθύνη της EuroLeague και του Μπερτομέου, λόγω της ιδέας για το κλειστό πρωτάθλημα.

Ενώ κατέληξε λέγοντας χαρακτηριστικά πως οι 13 σύλλογοι της EuroLeague κάνουν κουμάντο στο μπάσκετ και τα εθνικά πρωταθλήματα και οι εθνικές ομαδές παίρνουν ό,τι... περισσεύει.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε:

«Δεν είναι η FIBA. Είναι η προηγούμενη διοίκηση της EuroLeague (σσ. ο Τζόρντι Μπερτομέου) που ήθελε να δημιουργήσει ένα επαγγελματικό, κλειστό πρωτάθλημα, όπως στις ΗΠΑ, αλλά δεν μπορείς να το κάνεις αυτό στην Ευρώπη.

Τώρα φαίνεται ότι το Δικαστήριο θα αποφασίσει το ίδιο, όπως προτάθηκε στο ποδόσφαιρο, όπου δεν μπορεί να υπάρξει Super League. Αυτό σημαίνει ότι στο μπάσκετ δεν μπορεί να υπάρξει πρωτάθλημα που ήθελε να δημιουργήσει ο πρώην διευθύνων σύμβουλος της EuroLeague. Αυτοί είναι το νούμερο ένα και οι άλλοι, τα εθνικά πρωταθλήματα και οι εθνικές ομάδες δηλαδή, προσπαθούν να διαχειριστούν ό,τι έχει μείνει εκεί έξω.

Ο Μποντιρόγκα ήξερε από πριν ποιο είναι το πρόβλημα. Πρέπει να ξέρετε ότι αυτοί οι 13 σύλλογοι αποφασίζουν για τα πάντα. Είδατε την υπόθεση Καμπάτσο. Η ανεξάρτητη επιτροπή πήρε αυτή την απόφαση. Και ο νέος διευθύνων σύμβουλος, ο Γκλίκμαν, είναι ο μόνος που θα μπορούσε να τους «συγχωρήσει» (σσ. τον Ερυθρό Αστέρα). Θα το κάνει αυτό; Αν κοιτάμε μόνο τον αθλητισμό, πρέπει οπωσδήποτε να το κάνει».