Πρέκας: «Βγάλαμε μεγάλη ενέργεια»

Ικανοποιημένος απ΄ την εμφάνιση της Εθνικής ο Πέτρος Πρέκας 

Πρέκας: «Βγάλαμε μεγάλη ενέργεια»

Η Εθνική Γυναικών πέτυχε τον στόχο της νικώντας την Εσθονία και έκανε ένα ακόμα βήμα για την τελική φάση του Ευρωμπάσκετ 2023.

Ο ομοσπονδιακός τεχνικός Πέτρος Πρέκας ήταν απόλυτα ευχαριστημένος από την προσπάθεια των αθλητριών τονίζοντας χαρακτηριστικά μετά το τέλος του αγώνα:

«Είναι πολύ σημαντικό που κάναμε ακόμα μια νίκη, πάμε ένα βήμα μπροστά. Πιστεύω ότι βγάλαμε μεγάλη ενέργεια και κάποιες φορές ήταν τόσο μεγάλη η ενέργεια που βγαίναμε εκτός ισορροπίας στην άμυνα και δεχτήκαμε κάποια εύκολα καλάθια. Τα κορίτσια έκαναν μια μεγάλη προσπάθεια σε ένα δύσκολο παιχνίδι, γιατί τα παράθυρα είναι δύσκολα, καθώς οι ομάδες έχουν μεταβολές και είναι απρόβλεπτες. Είμαι πολύ ευχαριστημένος. Τώρα χρειαζόμαστε ξεκούραση για να πάμε στο επόμενο παιχνίδι την Κυριακή με την Μ.Βρετανία. Κρατάω την ενέργεια και την διάθεση. Το καλό είναι ότι κάναμε ροτέισον, έπαιξαν όλα τα κορίτσια και αυτό μας δίνει λίγο ακόμα αβαντάζ για τον αγώνα της Κυριακής».

Από την άλλη ο προπονητής της Εσθονίας Κάσπαρς Ματζένιεκς ανέφερε με τη σειρά του: «Παίξαμε απέναντι στην πρωτοπόρο του ομίλου. Έχουμε αλλάξει την ομάδα μας από την προηγούμενη νίκη, καθώς τέσσερις παίκτριες αποχώρησαν από την Εθνική και δεν ήρθαν οι αθλήτριες που είναι σε κολέγια στην Αμερική. Έχουμε πλέον τη νέα γενιά και αυτός θα είναι ένας χρόνος αλλαγής. Μου άρεσε που η ομάδα μου ήταν μαχητική. Συγχαρητήρια στην Ελλάδα».