Άρτεμις Σπανού: «Επικίνδυνη αντίπαλος η Εσθονία»

Η Άρτεμις Σπανού μίλησε για τον αυριανό αγώνα της Εθνικής με την Εσθονία στη Ρόδο 

Άρτεμις Σπανού: «Επικίνδυνη αντίπαλος η Εσθονία»

Το ταξίδι της Εθνικής Γυναικών στη Ρόδο για τους δύο αγώνες των προκριματικών του Ευρωμπάσκετ 2023 θέλουν όλοι να συνοδευτεί και με ανάλογα αποτελέσματα αρχής γενομένης από την αυριανή αναμέτρηση (18.00) με την Εσθονία στο κλειστό της Καλλιθέας.

Η Ελλάδα μπορεί να τα καταφέρει αρκεί να δείξει την απαιτούμενη σοβαρότητα σύμφωνα με την Αρτέμιδα Σπανού, με την ομάδα να έχει φυσικά και το «όπλο» των φιλάθλων. «Αν πάρουμε και τις δύο νίκες σε αυτό το παράθυρο θα έχουμε ένα μεγάλο αβαντάζ και σίγουρα θα νιώθουμε όλοι πιο καλά όσον αφορά στην πρόκριση. Πρόκειται αναμφίβολα για δύο δύσκολα παιχνίδια, αλλά είναι σημαντικό ότι αγωνιζόμαστε στην έδρα μας και θέλουμε να πετύχουμε και τις δύο νίκες. Από την πλευρά μας θα κάνουμε το καλύτερο δυνατό που μπορούμε για να καταφέρουμε τον στόχο μας», αναφέρει χαρακτηριστικά η έμπειρη αθλήτρια.

Το γεγονός ότι η Εσθονία επικράτησε της Μ. Βρετανίας στο προηγούμενο παράθυρο την καθιστά αυτομάτως και άκρως επικίνδυνη… «Είναι μια ομάδα που μπορεί να μην διαθέτει αθλήτριες που παίζουν σε Ευρωλίγκα ή Eurocup, ωστόσο, έχει κερδίσει τη Μ. Βρετανία στο προηγούμενο παράθυρο. Οπότε είναι σίγουρα επικίνδυνη και πρέπει από την αρχή να μπούμε δυνατά και να δείξουμε ότι θέλουμε περισσότερο το παιχνίδι. Δεν υπάρχει εφησυχασμός για κανέναν αντίπαλο, πρέπει να θεωρούμε κάθε παιχνίδι σημαντικό και να μπαίνουμε στο παρκέ με την ίδια λογική».

Το κλειστό της Καλλιθέας στη Ρόδο αποτελεί γι’αυτή τη σειρά των αγώνων το σπίτι της Εθνικής Γυναικών… «Είναι ένα ωραίο γήπεδο… Μακάρι να γεμίσουν οι εξέδρες, να μας υποστηρίξει ο κόσμος γιατί είναι ένα τεράστιο αβαντάζ οι φίλαθλοι. Το είδαμε και στην Ξάνθη πέρυσι πόσο μας είχαν υποστηρίξει. Το να παίζεις σε ένα γεμάτο γήπεδο και να ξέρεις ότι ο κόσμος σε στηρίζει είναι ένα ψυχολογικό αβαντάζ. Μας δίνει μια παραπάνω ώθηση».

Η Εθνική Γυναικών αρχίζει να προσθέτει στις τάξεις της και νέο αίμα, με την Σπανού να επισημαίνει… «Αυτή είναι η νέα φουρνιά, είναι αθλήτριες οι οποίες έχουν δείξει ότι αν συνεχίσουν να δουλεύουν θα έχουν μέλλον και θα μπορέσουν να είναι στην Εθνική ομάδα για πολλά χρόνια. Οι συμβουλές είναι συνεχείς και οι ίδιες βέβαια βλέπουν πράγματα στο γήπεδο και τα αφομοιώνουν».