Ερτέλ: Τέλος οριστικά από την Εθνική Γαλλίας

Εκτός Εθνικής Γαλλίας τίθεται ο Τομά Ερτέλ σύμφωνα με δηλώσεις του προέδρου τους γαλλικής ομοσπονδίας μπάσκετ, Ζαν-Πιερ Σιουτά.

Ερτέλ: Τέλος οριστικά από την Εθνική Γαλλίας

Η απόφαση του Τομά Ερτέλ να αψηφήσει τη δέσμευση που είχε με την ομοσπονδία μπάσκετ της Γαλλίας και να υπογράψει με τη Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης είχε ως αποτέλεσμα τον οριστικό του αποκλεισμό από την εθνική ομάδα.

Ο Ερτέλ είχε υπογράψει ιδιωτικό συμφωνητικό πριν το EuroBasket της Γερμανίας, πως δε θα αγωνιστεί σε ρωσική ομάδα, στο πλαίσιο των κυρώσεων της Γαλλίας προς τη Ρωσία για την εισβολή στην Ουκρανία.

Ο Γάλλος γκαρντ παρότι αρχικά είχε δεσμευτεί πως δε θα το κάνει με σκοπό να αγωνιστεί με τα χρώματα της χώρας του στο EuroBasket, λίγες εβδομάδες μετά τη λήξει υπέγραψε με τη Ζενίτ.

Σύμφωνα με δηλώσεις του προέδρου της γαλλικής ομοσπονδίας, Ζαν-Πιερ Σιουτά, στο «Esquire» τίθεται οριστικά εκτός, όμως κάτι τέτοιο δε θα ισχύσει απαραίτητα για τις περιπτώσεις των Λιβιό Ζαν-Σαρλ και Λουί Λαμπερί που αγωνίζονται σε ΤΣΣΚΑ και Ούνιξ αντίστοιχα. Ο λόγος, ότι ο πρώην άσος του Ολυμπιακού και ο Γάλλος φόργουορντ δεν είχαν υπογράψει κάποιο σχετικό συμφωνητικό με την ομοσπονδία.

Δείτε μέρος των δηλώσεων του Ζαν-Πιερ Σιουτά:

«Ο Ερτέλ τελείωσε από την εθνική ομάδα! Θα μπορούσαμε να συζητήσουμε για τους Ζαν-Σαρλ και Λαμπιρί που παίζουν στη Ρωσία, καθώς δεν είχαν υπογράψει το έγγραφο. Αλλά, ο Ερτέλ γνώριζε την κατάσταση και δεν τήρησε την υποχρέωσή του. Για μένα δεν θα παίξει ξανά στην εθνική ομάδα».