Λετονία κατά FIBA για τα παράθυρα του Παγκοσμίου Κυπέλλου

Τη δυσαρέσκεια της για την αλλαγή του προγράμματος των προκριματικών του Παγκοσμίου Κυπέλλου της FIBA εξέφρασε η ομοσπονδία μπάσκετ της Λετονίας.

Λετονία κατά FIBA για τα παράθυρα του Παγκοσμίου Κυπέλλου

Σε μια κίνηση συμφιλίωσης με τη EuroLeague, η FIBA αποφάσισε την τροποποίηση του προγράμματος των προκριματικών για το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2023.

Κίνηση που δεν άφησε ικανοποιημένη την ομοσπονδία μπάσκετ της Λετονίας, η οποία μέσω του Γενικού της Γραμματέα εξέφρασε τη δυσαρέσκεια της.

Συγκεκριμένα τονίζει πως δεν προηγήθηκε διαβούλευση με τις ομοσπονδίες των χωρών που συμμετέχουν, κάτι που δημιούργησε πρόβλημα με τα εισιτήρια που έχουν ήδη πουληθεί.

«Οι ξαφνικές αλλαγές στο καλεντάρι των αγώνων, χωρίς να ληφθούν υπόψιν οι ενστάσεις πολλών συμμετεχόντων δε συνάδει με τις αρχές στις οποίες επιστήσαμε την προσοχή των υπευθύνων της FIBA, μαζί με άλλους συναδέλφους από τις ομοσπονδίες των χωρών», ήταν τα λόγια του Γενικού Γραμματέα της ομοσπονδίας.

Η Λετονία, με βάση το νέο πρόγραμμα, θα αντιμετωπίσει την Εθνική μας ομάδα στις 11/11 στο Ηράκλειο της Κρήτης με τη ελπίδα ότι θα μπορέσουν να αγωνιστούν παίκτες του Ολυμπιακού, ο οποίος την προηγούμενη μέρα (10/11) υποδέχεται την Παρτιζάν στο ΣΕΦ.