Μήτρου-Λονγκ για Εθνική: «Αν με χρειαστούν, θα είμαι έτοιμος»

Δηλώσεις παραχώρησε στην ΕΡΤ ο Ναζ Μήτρου-Λονγκ για την Εθνική ομάδα και την άτυπη κόντρα με τον Τάιλερ Ντόρσεϊ.

Μήτρου-Λονγκ για Εθνική: «Αν με χρειαστούν, θα είμαι έτοιμος»

Στην κάμερα της ΕΡΤ και το «ERT NEWS» μίλησε ο Ναζ Μήτρου-Λονγκ.

Ο Ελληνο-καναδός γκαρντ αναφέρθηκε στις διαδικασίες απόκτησης ελληνικού διαβατηρίου, την Εθνική Ελλάδος, ενώ ξεχώρισε και κάποιους από τους μελλοντικούς συμπαίκτες του προεξάρχοντος του Τάιλερ Ντόρσεϊ.

Διευκρινίζεται ότι βάσει των κανονισμών της FIBA οι δύο παίκτες (σ.σ. Μήτρου-Λονγκ και Ντόρσεϊ) θεωρούνται νατουριλιζέ καθώς απέκτησαν την ελληνική υπηκοότητα μετά τα 16 τους χρόνια και, ως εκ τούτου, έχει δικαίωμα μόνο ένας να παίξει με Εθνική κατά τη διάρκεια μία διοργάνωσης.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

Για το διαβατήριο και την Ελλάδα: «Είναι κάτι για το οποίο πιέζουμε εδώ και πολύ καιρό. Ξέρεις, είχα κάποιες συναντήσεις γι αυτό τον λόγο όσο είμαι στην Ελλάδα και προσπαθούμε να ξεκαθαρίσουμε τα γραφειοκρατικά. Έχω μόνο αγάπη και σεβασμό για τις ρίζες μου. Γι αυτό ήθελα να πάω στην Ακρόπολη, έστω κι αν είχα ελάχιστο ελεύθερο χρόνο, για να καταθέσω τον σεβασμό μου και να δω λίγη από την κληρονομιά».

Για την Εθνική: «Έχει σπουδαία οργάνωση, που την τρέχει ένας σπουδαίος προπονητής. Αγαπώ τον τρόπο που παίζουν μαζί, αγαπώ τον τρόπο ο Γιάννης (σ.σ. Αντετοκούνμπο) ηγείται και προσφέρει τη δύναμή του σε όλη την ομάδα. Είναι ωραίο να ακολουθείς τα ηγετικά χαρακτηριστικά του».

Για του μελλοντικούς του συμπαίκτες: «Μου αρέσει ο τρόπος που παίζει ο Νικ Καλάθης, την ισορροπία και τον ρυθμό του. Μου αρέσει ο τρόπος που τοποθετείται ο Κώστας Σλούκας μετά τα σκριν πάνω στην μπάλα, του αρέσει να παίρνει τα σουτ μέσης απόστασης. Δεν φοβάται τα μεγάλα σουτ. Δεν θα μπορούσα να μην αναφερθώ στον Τάιλερ Ντόρσεϊ, ο οποίος είναι τρομερός σουτέρ».

Για την επιλογή ανάμεσα σε αυτόν και τον Ντόρσεϊ: «Δεν θα είναι μια μάχη. Όπως είπα, στην κορυφή της οργάνωσης (σ.σ. της Εθνικής) ξέρουν καλά τι να κάνουν. Όταν έρθει η ώρα να παίξει ο Τάιλερ Ντόρσεϊ, θα είναι αυτός στην πρώτη γραμμή. Αν με χρειαστούν, θα είμαι κι εγώ έτοιμος να παίξω».