Φουρνιέ: «Το ασημένιο μετάλλιο είναι σαν… προσβολή για μένα!»

Η Γαλλία πήρε την δεύτερη θέση στο Eurobasket, καθώς έχασε στον τελικό από την Ισπανία, αλλά ο Εβάν Φουρνιέ νιώθει προσβεβλημένος και γι' αυτό το λόγο έβγαλε αμέσως από το στήθος του το ασημένιο μετάλλιο στην απονομή

Φουρνιέ: «Το ασημένιο μετάλλιο είναι σαν… προσβολή για μένα!»

Ο Εβάν Φουρνιέ παραχώρησε συνέντευξη στο «Canal+» και μεταξύ άλλων ερωτήθηκε για τον λόγο που έβγαλε αμέσως στην απονομή το ασημένιο μετάλλιο που κατέκτησε με τους «τρικολόρ» στο Eurobasket, μετά την ήττα στον τελικό από την Ισπανία.

Ο παίκτης των Νικς, λοιπόν, τόνισε πως για εκείνον το συγκεκριμένο μετάλλιο είναι σαν… προσβολή και μάλιστα ήθελε να το βγάλει γρήγορα από το στήθος του.

Μεταξύ άλλων ο Εβάν Φουρνιέ υποστήριξε:
«Πολύς κόσμος δεν καταλαβαίνει. Όταν δουλεύεις τόσο σκληρά για να πάρεις το χρυσό μετάλλιο και παίρνεις είτε το ασημένιο, είτε το χάλκινο, αυτό είναι κάτι σαν… προσβολή.

Αλλά, δεν ισχύει αυτό στην πραγματικότητα. Όταν μου έδωσαν το ασημένιο μετάλλιο και το πέρασα στον λαιμό μου, για μένα ήταν σαν να με έστειλαν κατευθείαν στην αποτυχία μου. Οπότε, δεν ήθελα να το έχω στα χέρια μου, ήθελα να το ξεφορτωθώ.

Αυτό, δεν είναι ασέβεια για κάποιον άλλον. Απλώς μου επιβεβαιώνει την αποτυχία μου και είναι πολύ δύσκολο.

Εάν δείτε τη φωτογραφία που ήμασταν στο βάθρο, ήμασταν όλοι πολύ απογοητευμένοι… Είναι σαν μας… επιβραβεύουν για την αποτυχία μας. Σου λένε: “Μπράβο σου, αλλά έχασες”. Και αυτό είναι πολύ δύσκολο να το αποδεχτείς…».