Όμπραντ Φίμιτς: «Ιδέα του Σκαριόλο η προσθήκη Μπράουν στην Ισπανία»

Σύμφωνα με τον ατζέντη του Σέρτζιο Σκαριόλο, Όμπραντ Φίμιτς, η προσθήκη του Λορέντζο Μπράουν στην Εθνική Ισπανίας για το Eurobasket 2022 ήταν ιδέα του Ιταλού τεχνικού. 

Όμπραντ Φίμιτς: «Ιδέα του Σκαριόλο η προσθήκη Μπράουν στην Ισπανία»

Σε συνέντευξη που έδωσε στο ρωσικό «sport-express.ru» ο Όμπραντ Φίμιτς, ατζέντης του Σέρτζιο Σκαριόλο, αποκάλυψε ότι ο Ιταλός τεχνικός ήταν αυτός που επέμεινε για την «ισπανοποιήση» του Λορέντζο Μπράουν.

Ο Φίμιτς μάλιστα κάνει λόγω για απόλυτη δικαίωση του Σκαριόλο σε αυτό το Eurobasket και λόγω της πολύ καλής απόδοσης του Αμερικανού γκαρντ αλλά και εν γένει για την παρουσία και την κατάκτηση του τίτλου από την Εθνική Ισπανίας.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

«Ήταν ιδέα του Σκαριόλο η απόκτηση του ισπανικού διαβατηρίου από τον Λορέντζο Μπράουν. Πολλοί ήταν κατά και μάλιστα αρκετοί κατέκριναν δημόσια αυτή την κίνηση, αλλά στο τέλος η απόφαση αυτή λειτούργησε στο 100%. Ο Λορέντζο έκανε το καλύτερο τουρνουά της καριέρας του και ανταπέδωσε στον προπονητή του την εμπιστοσύνη που του έδειξε.

Ο Σέρτζιο για ακόμη μία φορά έδειξε το εκπληκτικό του επίπεδο. Απέδειξε ότι δικαιωματικά ανήκει στην ελίτ των Ευρωπαίων προπονητών. Νομίζω ότι είναι το καλύτερο τουρνουά στην ιστορία της εθνικής ομάδας της Ισπανίας, με βάση το ρόστερ που είχε ο κόουτς στη διάθεσή του. Δεν είναι τυχαίο ότι ο Χόρχε Γκαρμπαχόσα τον αποκάλεσε τον καλύτερο προπονητή εθνικών ομάδων στον κόσμο. Ο Χόρχε αγωνίστηκε υπό τις οδηγίες του Σκαριόλο και τώρα είναι πρόεδρος της ομοσπονδίας. Οπότε, γνωρίζει πολύ καλά για ποιον μιλάει.

Στον τελικό οι Ισπανοί έπαιξαν τρομερή άμυνα. Οι Γάλλοι δεν μπορούσαν για αρκετή ώρα να βρουν λύσεις στην επίθεση, έχοντας εξαιρετικούς παίκτες όπως Φουρνιέ, Ερτέλ, Γκομπέρ… Στη συνέχεια, επέστρεψαν στο παιχνίδι, αλλά οι Ισπανοί είχαν τον έλεγχο και ο Σέρτζιο κοούτσαρε εκπληκτικά την ομάδα».