Πέσιτς - Σερβία: «Δεν θα επιτρέψω να διαγράψουν ό,τι κάναμε στο Eurobasket για δέκα κακά λεπτά»

Με δηλώσεις του ο Σβέλτισλαβ Πέσιτς απάντησε στους επικριτές που εκμηδενίζουν την προσπάθεια της Εθνικής Σερβίας στο Eurobasket 2022

Πέσιτς - Σερβία: «Δεν θα επιτρέψω να διαγράψουν ό,τι κάναμε στο Eurobasket για δέκα κακά λεπτά»

Τη δική του απάντηση έδωσε ο πολύπειρος ομοσπονδιακός τεχνικός της Εθνικής Σερβίας - η οποία αποκλείστηκε στη φάση των 16 από την Ιταλία - σε όσους κατά δήλωση του προσπαθούν να απαξιώσουν την ομάδα και τους παίκτες.

Ο 73χρονος κόουτς είπε μεταξύ άλλων πως έχει συνηθίσει στην κριτική και πως πάντα θα μπαίνει μπροστά υπερασπιζόμενος τους παίκτες και τους συνεργάτες του.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

«Το σύστημα της διοργάνωσης είναι σκληρό και δέκα κακά λεπτά ήταν για μας αρκετά για να αποκλειστούμε. Ήταν μεγάλη η απογοήτευση για μας και είμαστε όλοι πολλοί στενοχωρημένοι. Ξέρουμε πολύ καλά πόσο απογοητεύσαμε τον κόσμο μας. Αντιμετωπίσαμε πολλά προβλήματα τραυματισμών, είχαμε πολλές απουσίες, αλλά η ομάδα εξελίχθηκε, έδειξε χαρακτήρα και δεν έψαξε δικαιολογίες. Γι’ αυτό είμαι περήφανος που συμμετείχα με αυτή τα παιδιά σε αυτή τη διαδικασία.

Δεν είναι η πρώτη φορά που μου ασκούν σκληρή κριτική ή με βρίζουν, έχω συνηθίσει πια. Έχει συμβεί και στη διάρκεια του Ευρωμπάσκετ του 2001 ή του Παγκοσμίου του 2002 που τα κατακτήσαμε. Όλα αυτά δεν με απασχολούν, γιατί ξέρω από πού προέρχονται και με ποια κίνητρα. Οι κριτικές αυτές, οι αποδομήσεις και οι ύβρεις μιλούν περισσότερο για αυτούς που τις κάνουν.

Εγώ, από την άλλη, είμαι πάντα μπροστά από τους παίκτες και την ομάδα μου. Δεν θα επιτρέψω να διαγράψουν κάποιοι ό,τι κάναμε για δέκα κακά λεπτά απέναντι στην Ιταλία. Και-για να είμαι ξεκάθαρος-δεν πρόκειται να εγκαταλείψω ποτέ τις αρχές μου στον τρόπο δουλειάς, στην επιλογή των παικτών και των συνεργατών μου. Θα είμαι πάντα πιστός σε ανθρώπους που έχουν ως στόχο μόνο το μπάσκετ».