FIBA: Ξεκίνησε πειθαρχική διαδικασία για τα όσα έγιναν στο Τουρκία - Γεωργία (pic)

Συνέχεια παίρνει το θέμα που προέκυψε στο παιχνίδι των ομίλων του Ευρωμπάσκετ στην Τιφλίδα μεταξύ της Τουρκίας και της Γεωργίας.

FIBA: Ξεκίνησε πειθαρχική διαδικασία για τα όσα έγιναν στο Τουρκία - Γεωργία (pic)

Ένα από τα πιο επεισοδιακά παιχνίδια του φετινού Ευρωμπάσκετ ήταν αυτό του Α’ ομίλου της Τιφλίδας ανάμεσα στην οικοδέσποινα Γεωργία και την Τουρκία. Τα όσα προκλήθηκαν κατά τη διάρκεια και μετά το τέλος της αναμέτρησης μεταξύ των παικτών εκείνες τις ημέρες έφεραν την πλευρά της τουρκικής Ομοσπονδίας να καταγγείλει συγκεκριμένα και πολύ σοβαρά γεγονότα, να κάνει ένσταση του αγώνα και να απειλήσει ακόμα και με την αποχώρηση της!

Συνέχεια παίρνει το θέμα που προέκυψε στο παιχνίδι των ομίλων του Ευρωμπάσκετ στην Τιφλίδα μεταξύ της Τουρκίας και της Γεωργίας.Ένα από τα πιο επεισοδιακά παιχνίδια του φετινού Ευρωμπάσκετ ήταν αυτό του Α’ ομίλου της Τιφλίδας ανάμεσα στην οικοδέσποινα Γεωργία και την Τουρκία.

Τα όσα προκλήθηκαν κατά τη διάρκεια και μετά το τέλος της αναμέτρησης μεταξύ των παικτών εκείνες τις ημέρες έφεραν την πλευρά της τουρκικής Ομοσπονδίας να καταγγείλει συγκεκριμένα και πολύ σοβαρά γεγονότα, να κάνει ένσταση του αγώνα και να απειλήσει ακόμα και με την αποχώρηση της!

Η FIBA λίγες ώρες μετά το “χαμό” που συνέβη απέρριψε την ένσταση των Τούρκων, αλλά τόνισε ότι ξεκίνησε έρευνα για τα γεγονότα και ήδη ανακοίνωσε τις πρώτες της αποφάσεις.

Την Πέμπτη (15/9) η Παγκόσμια Ομοσπονδία έκανε γνωστό πως μετά από ενδελεχή έλεγχο των βίντεο του γηπέδου της Τιφλίδας που φιλοξένησαν τα ματς του Ευρωμπάσκετ ξεκινάει πειθαρχική διαδικασία για τις Ομοσπονδίες Τουρκίας και Γεωργίας, αλλά και για τους συμμετέχοντες παίκτες στα επεισόδια Τόκο Σενγκέλια, Ντούντα Σανάτζε, Γκόγκα Μπιτάτζε και Φουρκάν Κορκμάζ!