Bild για Αντετοκούνμπο: «Ο Έλληνας ήρωας που κάποτε έψαχνε φαγητό στα σκουπίδια»

Με αφορμή την αναμέτρηση της Εθνικής μπάσκετ με τη Γερμανία στα προημιτελικά του Ευρωμπάσκετ, η γερμανική ιστοσελίδα κάνει εκτενή αναφορά στον Έλληνα σούπερ σταρ

Bild για Αντετοκούνμπο: «Ο Έλληνας ήρωας που κάποτε έψαχνε φαγητό στα σκουπίδια»

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο ξεχωρίζει με τις επιδόσεις του στο φετινό Ευρωμπάσκετ. Ο ηγέτης της Εθνικής ομάδας σημείωσε double double στην αγώνα με την Τσεχία για τη φάση των «16» και οδήγησε την ομάδα του Δημήτρη Ιτούδη στα προημιτελικά.

Στην οκτάδα, η Ελλάδα θα αντιμετωπίσει τη Γερμανία την Τρίτη 13 Σεπτεμβρίου στις 21:30 το βράδυ. Με αφορμή το σπουδαίο ματς, η Bild κάνει ιδιαίτερη μνεία στη ζωή του σούπερ σταρ της Εθνικής και των Μιλγουόκι Μπακς.

«Ο Έλληνας ήρωας που κάποτε έψαχνε φαγητό στα σκουπίδια», είναι ο τίτλος του κειμένου της Bild. Η γερμανική ιστοσελίδα επισημαίνει ότι στη διοργάνωση λαμβάνουν μέρος και τα αδέρφια του Γιάννη, ο Θανάσης και ο Κώστας με τον Άλεξ να κόβεται από την αποστολή.

Το σχετικό δημοσίευμα αναφέρει μεταξύ άλλων ότι «ο Γιάννης είναι πλέον εθνικός ήρωας. Παίζει στο NBA από το 2013 και πέρυσι κέρδισε 39.3 εκατ. δολάρια», ενώ σημειώνει ότι ο σούπερ σταρ της Εθνικής «ξέρει και την άλλη πλευρά. Ως παιδί ήταν άπορος».

Στη συνέχεια το άρθρο περιγράφει την ζωή του Γιάννη και της οικογένειάς του, αναφέροντας ότι κάποτε το φαγητό δεν έφτανε για όλους «και τα αδέλφια έψαχναν για να φάνε κάτι στα σκουπίδια». Προσθέτει, μάλιστα ότι η οικογένεια Αντετοκούνμπο ζούσε υπό τον φόβο της απέλασης προτού γίνουν Έλληνες πολίτες.