Γκέργκια: «Δεν υπάρχει ισότητα…»

Ο προπονητής του Βελγίου Ντάριο Γκέργκια εξέφρασε παράπονα για τη διαιτησία του αγώνα με τη Σλοβενία και ο Κέβιν Τούμπα για την ασυλία που έχει ο Ντόντσιτς

Γκέργκια: «Δεν υπάρχει ισότητα…»

Αρκετά παράπονα από τη διαιτησία είχαν στο Βέλγιο μετά το τέλος του αγώνα κόντρα στη Σλοβενία, κάνοντας λόγο για διαφορετικά κριτήρια, όσον αφορά το μαρκάρισμα του Λούκα Ντόντσιτς.

«Ακούμε για 50-50 εδώ και περίπου 2 μήνες. Ας μην λέμε ψέματα ο ένας στον άλλο. Δεν υπάρχει ισότητα στο μπάσκετ. Όλα θα είναι δίκαια στη διοργάνωση, όλα θα είναι ίδια για όλους. Αλλά αυτό δεν είναι. Οι διαιτητές πρέπει να είναι δίκαιοι με όλους», είπε ο Ντάριο Γκέργκια με το πέρας του αγώνα, με τον Κέβιν Τούμπα να τοποθετείται στο ίδιο μήκος κύματος.

«Οι διαιτητές πρέπει να είναι δίκαιοι με όλους. Δεν έχει να κάνει με το ότι είναι ο Λούκα και μπορεί να μιλάει στους διαιτητές όπως εκείνος θέλει».

Είναι ξεκάθαρο πως στο στρατόπεδο των Βέλγων υπήρχαν πολλά παράπονα για τον τρόπο που αντιμετώπισαν οι διαιτητές τον Λούκα Ντόντσιτς, καθώς και την ανοχή που έδειξαν στις αντιδράσεις του.