Εθνική Ελλάδος: Ο Μάριος Μπατής αναλύει την Εσθονία

Ο συνεργάτης του Δημήτρη Ιτούδη, Μάριος Μπατής, αναλύει την Εσθονία, τελευταίο αντίπαλο της Εθνικής Ελλάδος στη φάση των ομίλων του Eurobasket 2022.

Εθνική Ελλάδος: Ο Μάριος Μπατής αναλύει την Εσθονία

Η Εθνική μας ομάδα αντιμετωπίζει σήμερα (8/9) στις 6:00μμ την Εσθονία στην τελευταία αναμέτρηση πριν την αναχώρηση για το Βερολίνο όπου θα πραγματοποιηθεί η τελική φάση του Eurobasket 2022.

Ο Μάριος Μπατής, άμεσος συνεργάτης του Δημήτρη Ιτούδη παρουσιάζει στο επίσημο site της ΕΟΚ τα ατού της ομάδας, τον τρόπο που αγωνίζεται αλλά και τη διαχείριση που πρέπει να κάνει η ομάδα του Δημήτρη Ιτούδη για το συγκεκριμένο ματς.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε:

«Τελευταίο παιχνίδι του ομίλου πριν το Βερολίνο. Σίγουρα έχουμε να διαχειριστούμε πράγματα, αλλά θα τα διαχειριστούμε παίζοντας για τη νίκη. Η Εσθονία είναι μια ομάδα που στηρίζεται στην ομαδική λειτουργία. Έχει δύο πολύ καλούς δημιουργούς, τον Κουλαμάε και τον Κρίσα που υποστηρίζονται από καλούς σουτέρ , σποτ απ. Αυτό είναι το παιχνίδι τους, δημιουργούν ελεύθερα σουτ. Πρέπει να βρούμε λύσεις στην πικ εν ρολ άμυνα, να είμαστε σκληροί όπως ήμασταν στο δεύτερο ημίχρονο με την Ουκρανία. Πρέπει να διαχειριστούμε πράγματα, αλλά τα διαχειριζόμαστε παίζοντας για την νίκη. Το μυαλό μας είναι στο Eυρωπαϊκό, δεν έχουμε έρθει για λίγο καιρό και ελπίζουμε να πάμε όσο πιο μακριά γίνεται».

Η προϊστορία με την Εσθονία:

Τέσσερις φορές έχουν συναντηθεί στο παρελθόν Ελλάδα και Εσθονία.

24/11/1999 (Προκριματικά Ευρωμπάσκετ / Ταλίν) Εσθονία-Ελλάδα 59-70

22/11/2000 (Προκριματικά Ευρωμπάσκετ / Ξάνθη) Ελλάδα-Εσθονία 92-73

23/02/2018 (Προκριματικά Παγκοσμίου Κυπέλλου / Ηράκλειο) Ελλάδα-Εσθονία 87-75

02/07/2018 (Προκριματικά Παγκοσμίου Κυπέλλου / Ταλίν) Εσθονία-Ελλάδα 56-78