Eurobasket 2022: Παράπονα των Γάλλων για τη διαιτησία με Σλοβενία

Ο προπονητής της Γαλλίας, Βενσάν Κολέ, διαμαρτυρήθηκε έντονα για τη διαιτησία στη συνέντευξη Tύπου μετά την ήττα από τη Σλοβενία για το Eurobasket 2022.

Eurobasket 2022: Παράπονα των Γάλλων για τη διαιτησία με Σλοβενία

Έντονα παράπονα είχε από τους διαιτητές ο Βενσάν Κολέ και η ομάδα της Γαλλίας. Ο Γάλλος κόουτς κάνει λόγο για δύο φάουλ στον Οκόμπο και τον Φουρνιέ που δε δόθηκαν και τα οποία όπως υποστηρίζει καθόρισαν το αποτέλεσμα.

Θέση για το ζήτημα πήρε και ο πρόεδρος της γαλλικής ομοσπονδίας μπάσκετ με ανάρτηση του στο Twitter!

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Bενσάν Κολέ:

«Έγινε ένα φάουλ στον Οκόμπο που έπρεπε να δοθεί αντιαθλητικό. Αντ’ αυτού ο Ντράγκιτς πήγε στο καλάθι. Μετά υπήρξε και ένα φάουλ στον Φουρνιέ που επίσης δεν δόθηκε. Πώς να το εξηγήσω αυτό; Τι να πω; Δεν είναι δυνατό να βλέπουμε τέτοια πράγματα. Δεν γίνεται να έχουμε τους καλύτερους παίκτες του κόσμου, το επίπεδο να είναι τόσο ψηλό και να βλέπουμε τέτοιες διαιτησίες. Δεν ήταν δίκαιο αυτό που έγινε. Είμαι στην εθνική ομάδα 13 χρόνια, έχω λάβει μέρος σε τόσα Ευρωμπάσκετ και Ολυμπιακούς Αγώνες και δεν έχω διαμαρτυρηθεί ποτέ. Τι να πω στους παίκτες μου. Δεν μας έδωσαν καν την ευκαιρία να διεκδικήσουμε τη νίκη με αυτά τα φάουλ που δεν μας δόθηκαν. Οι διαιτητές επέστρεψαν στα αποδυτήριά τους με τις σφυρίχτρες τους στην τσέπη και χωρίς φόβο. Εμείς τι να κάνουμε; Δεν έχω να πω κάτι άλλο»

Ενώ ο πρόεδρος της γαλλικής ομοσπονδιάς, Ζαν Πιέρ Σιουτά, έγραψε χαρακτηριστικά στο twitter: «Όσοι είδαν τον αγώνα θα συμφωνήσουν με τα σκληρά λόγια του Βενσάν Κολέ. Αλληλεγγύη για την ομάδα μας που ζητά δίκαια διαιτησία»