Μπαγκάτσκις: «Στα πρώτα δύο δεκάλεπτα κάναμε το καλύτερο παιχνίδι μας στη διοργάνωση»

Στα αίτια της ήττας από την Ελλάδα με 98-88 στάθηκε ο προπονητής της Ουκρανίας, Άιναρς Μπαγκάτσκις.

Μπαγκάτσκις: «Στα πρώτα δύο δεκάλεπτα κάναμε το καλύτερο παιχνίδι μας στη διοργάνωση»

Παρά την καλή της προσπάθεια η Ουκρανία ηττήθηκε από την Ελλάδα με 98-88 για την τέταρτη αγωνιστική της πρώτης φάσης του Eurobasket 2022.

Ο Άιναρς Μπαγκάτσκις αναφέρθηκε στον τρόπο αντιμετώπισης του Γιάννη Αντετοκούνμπο και στο ανοικτό γήπεδο που βρήκε η «γαλανόλευκη».

Ο προπονητής της Ουκρανίας δήλωσε: «Ήταν εύκολο να προετοιμάσω το παιχνίδι. Η Ελλάδα παίζει πολύ επιθετικά και αν δεν παίξεις εξίσου, έχεις μεγάλα προβλήματα. Στα πρώτα δύο δεκάλεπτα κάναμε το καλύτερο παιχνίδι μας στη διοργάνωση. Αυτό μπέρδεψε την Ελλάδα. Στο δεύτερο μέρος χάσαμε τον έλεγχο στην επίθεσή μας κι αυτό επηρέασε την άμυνά μας. Η Ελλάδα βρήκε πολλές ευκαιρίες για σκορ στο ανοιχτό γήπεδο ή ελεύθερα σουτ. Εμείς χάσαμε κάποια ελεύθερα σουτ και κάπως έτσι ήρθε το αποτέλεσμα. Απέναντι στον Γιάννη βάλαμε τον Μπλίζνιουκ με βοήθειες μετά από τους ψηλούς, αλλά είναι εύκολο να σχεδιάζεις στο χαρτί πώς να τον σταματήσεις. Στην πραγματικότητα δεν είναι καθόλου εύκολο (γέλια). Τώρα έχουμε μπροστά μας το ματς με την Κροατία, δεν θέλω να πω πολλά ακόμη. Από τώρα θα σκεφτούμε αυτό το παιχνίδι. Είναι σαφές πώς παίζουν, με τόσο μεγάλα ονόματα όπως ο Μπογκντάνοβιτς, ο Ζούμπατς και ο Χεζόνια. Είναι μια πολύ ταλαντούχα και ψηλή ομάδα, αλλά έχουν αδυναμίες».