Ρέινκινγκ: «Η Ελλάδα είναι από τα φαβορί στο EuroBasket»

Δηλώσεις παραχώρησαν ο προπονητής της Μ. Βρετανίας, Νέιτ Ρέινκινγκ, και ο Νταν Κλαρκ μετά την ήττα από την Ελλάδα με 77-93 για το EuroBasket 2022.

Ρέινκινγκ: «Η Ελλάδα είναι από τα φαβορί στο EuroBasket»

Σε δηλώσεις του μετά την αναμέτρηση Μ. Βρετανία - Ελλάδα για την 3η αγωνιστική του ομίλου του Μιλάνο, ο Νείτ Ρέινκινγκ χαρακτήρισε φαβορί για την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου την Εθνική Ελλάδος.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

«Η Ελλάδα είναι από τα φαβορί στο Ευρωμπάσκετ. Έχουν βάθος και εμπειρία, είδατε τι παίκτες έφεραν από τον πάγκο. Ο Σλούκας και ο Παπαγιάννης επέδρασσαν σημαντικά στο παιχνίδι και δεν είχαμε απαντήσεις. Είναι δύσκολο να αντιδράσεις όταν προσφέρεις 26 πόντους από λάθη στον αντίπαλο. Ο Νταν (σ.σ. Κλαρκ) είναι παράδειγμα για την ομάδα μας, έχει παίξει σε όλα τα Ευρωμπάσκετ της Βρετανίας, στους Ολυμπιακούς Αγώνες και θα είναι στην ομάδα όσο καιρό και ο ίδιος θέλει»

Με τη σειρά του ο Νταν Κλαρκ δήλωσε:

«Στο τρίτο δεκάλεπτο χαλαρώσαμε λίγο και απέναντι σε μια ομάδα όπως η ελληνική το πληρώσαμε. Αν είχαμε την ένταση του πρώτου ημιχρόνου θα ήμασταν πιο ανταγωνιστικοί. Δεν αντιδράσαμε σωστά στην πίεση και απέναντι σε μια τόσο ποιοτική ομάδα δεν μπορέσαμε να μείνουμε στο παιχνίδι ως το τέλος. Το θετικό είναι πως δείξαμε πρόοδο και θα πρέπει να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας στα δύο εναπομείναντα παιχνίδια. Θέλουμε να κερδίσουμε και δεν ήρθαμε απλά για τη συμμετοχή».