Μανωλόπουλος: «Τα δείγματα είναι θετικά για τον Κώστα - Δεν ξέρουμε πότε θα παίξει»

Ο Σωτήρης Μανωλόπουλος αναφέρθηκε στο ματς κόντρα στη Μ. Βρετανία, αλλά και στην κατάσταση των Γιώργου Παπαγιάννη και Κώστα Αντετοκούνμπο.

Μανωλόπουλος: «Τα δείγματα είναι θετικά για τον Κώστα - Δεν ξέρουμε πότε θα παίξει»

Ο στενός συνεργάτης του Δημήτρη Ιτούδη, Σωτήρης Μανωλόπουλος, σχολίασε τα εξής: «Για εμάς το πιο σημαντικό είναι να γίνουμε ομάδα μέσα στο γήπεδο και να βελτιώνονται οι τραυματίες. Δεν είναι μόνο ο Παπαγιάννης και ο Κώστας Αντετοκούνμπο με θέματα τραυματισμών. Είχε και ο Σλούκας σε όλη τη διάρκεια της προετοιμασίας και βελτιώνεται κάθε μέρα. Το ίδιο και ο Παπαπέτρου.

Ο Παπαγιάννης χθες έδειξε καλά και καθημερινά γίνεται καλύτερος. Θέλει τον χρόνο του γιατί δεν έχει παίξει από τον Ιούλιο. Θα είναι έτοιμος όταν πρέπει. Πλέον κοιτάμε τον Κώστα. Τα δείγματα είναι θετικά αλλά δεν έχουμε απάντηση πότε θα παίξει".

Για το ενδεχόμενο συντήρησης με τη Μεγάλη Βρετανία: "Αυτό πρέπει να το κοιτάμε σε κάθε ματς. Πρέπει να έχουμε τους παίκτες φρέσκους και να είμαστε 12 σε κάθε ματς. Ο Γιάννης θα χρειαστεί να παίξει. Αν έχουμε την πολυτέλεια να τον ξεκουράσουμε θα το κάνουμε. Αν όχι ο Γιάννης είναι πάντα έτοιμος να παίξει για να κερδίσουμε".

Για το πρώτο ματς με την Μ. Βρετανία: "Είναι μία καλή ομάδα και έχουμε μία εικόνα. Αν δεν δώσεις το 100% κινδυνεύεις από όλες τις ομάδες και η Αγγλία είναι μία από αυτές. Σημαντικό είναι να βελτιωνόμαστε εμείς. Δίνουμε έμφαση στο πως θα γίνουμε καλύτεροι. Από εκεί και πέρα κοιτάμε το τι πρέπει να προσέξουμε για τον αντίπαλό μας. Θα είμαστε έτοιμοι".

Για τα κενά διαστήματα: "Αναλύσαμε τα λάθη μας. Είναι λάθη που συμβαίνουν επειδή δεν έχουμε αποκτήσει ομοιογένεια, κάποιοι παίκτες δεν είναι στο 100% και γι αυτό συμβαίνει η 'κοιλιά'. Δοκιμάζουμε τα σχήματα, θα μπει σταδιακά και ο Παπαγιάννης. Το ζητούμενο είναι να είμαστε σταθεροί για 40' αλλά αυτό θα γίνει όταν έρθει η ομοιογένεια. Πρέπει να βελτιώσουμε το spacing, την ταχύτητα. Είναι αυτά τα σημεία που δουλεύουμε".

Πόσο κοντά είναι η ομάδα στην εικόνα που θέλει να δείξει: "Και στα δύο παιχνίδια είμαστε μία ομάδα που παλεύει. Η ενέργεια που βγάζουμε είναι πολλή. Δεν έχουμε βγάλει για 40' αλλά το δουλεύουμε. Όσο πιο έτοιμοι είμαστε σε φυσική κατάσταση τόσο πιο εύκολα θα φτάσουμε σε αυτό τον στόχο".