Eurobasket 2022: Κατέθεσε ένσταση η Λιθουανία!

Οι διαιτητές του αγώνα Λιθουανία- Γερμανία ξέχασαν να δώσουν στον Βαλαντσιούνας να εκτελέσει μια βολή με συνέπεια οι Λιθουανοί να είναι έξαλλοι και να καταθέσουν ένσταση κατά της εγκυρότητας του αγώνα

Eurobasket 2022: Κατέθεσε ένσταση η Λιθουανία!

Οι διαιτητές του αγώνα Λιθουανία- Γερμανία τα… έκαναν θάλασσα, καθώς ξέχασαν να δώσουν στον Γιόνας Βαλαντσιούνας να εκτελέσει μια βολή και κατέθεσαν ένσταση!

Ο Βαλαντσιούνας κέρδισε ένα ζευγάρι βολών, με τους διαιτητές να χρεώνουν και με τεχνική ποινή τον πάγκο της Γερμανίας.

Παρόλα αυτά, ο σέντερ των Πέλικανς εκτέλεσε μόνο τις βολές για το φάουλ, με τους διαιτητές να... παραβλέπουν την μία παραπάνω από την «τιμωρία» του Γκόρντον Χέρμπερτ.

Ο Κάζις Μακσβίτις βρέθηκε στη συνέντευξη Τύπου και εξήγησε το συμβάν, επιβεβαιώνοντας πως η Λιθουανία έχει προχωρήσει ήδη την διαδικασία της ένστασης για αυτό το σοβαρό λάθος που όπως τονίζει θα μπορούσε να αλλάξει τη ροή του αγώνα.

«Οι παίκτες έπαιξαν καλά και πάλεψαν μέχρι το τέλος. Ακόμη δεν καταλαβαίνω πώς ο διαιτητής δεν μας άφησε να εκτελέσουμε ακόμη μία βολή για την τεχνική ποινή. Πήγα σε εκείνον για να του υπενθυμίσω πως έπρεπε να έχουμε ακόμη μία βολή αλλά με αγνόησε.

Καταθέσαμε ένσταση... Δεν είμαστε χαρούμενοι με αυτό που γίνεται γιατί σε κάθε αγώνα μας σφυρίζουν οι ίδιοι διαιτητές. Δεν καταλαβαίνουμε κάποια πράγματα...Κάναμε ένσταση!».