Ιτούδης: «Η διαφορά του ημιχρόνου έφερε χαλάρωση»

Ο Δημήτρης Ιτούδης, μιλώντας στη συνέντευξη Τύπου, στάθηκε στο +16 του ημιχρόνου για την Ελλάδα, το οποίο έφερε χαλάρωση στο δεύτερο μισό.

Ιτούδης: «Η διαφορά του ημιχρόνου έφερε χαλάρωση»

Η Ελλάδα επιβλήθηκε με 85-89 της Κροατίας, με τον Δημήτρη Ιτούδη να στέκεται στην έλλειψη συγκέντρωσης της Εθνικής στο δεύτερο μισό της αναμέτρησης λόγω της διαφοράς του ημιχρόνου.

Οι δηλώσεις του στη συνέντευξη Τύπου:

«Ήταν μια πρεμιέρα απέναντι σε μια σπουδαία ομάδα που σεβόμαστε. Η Κροατία ήταν καλύτερη στην αρχή, όμως είδαμε πώς έχουν παραταχθεί και προσαρμοστήκαμε παίρνοντας τον έλεγχο.

Ίσως το +16 του ημιχρόνου να μας έφερε κάποια χαλάρωση και η Κροατία με κάποια ντράιβ και μακρινά σουτ επέστρεψε στο ματς. Αυτό που κρατάω είναι η συγκέντρωση που είχαμε στα σημεία που η Κροατία επέστρεφε στο ματς. Ελέγξαμε τα ριμπάουντ και κάναμε καλές επιλογές. Μας έλειψαν κάποια πράγματα, αλλά ακόμη μεγαλώνουμε σαν ομάδα. Ο όμιλός μας έχει καλές ομάδες με ταλαντούχους παίκτες.

Δεν πιστεύω πως ο όμιλος είναι εύκολος, για κανέναν. Ούτε για μας που αρχίσαμε με νίκη. Είμαστε συγκεντρωμένοι, κάναμε δύσκολα το 1-0, είχαμε κάποιες καλές και δύσκολες στιγμές και θα προετοιμαστούμε πλέον για ένα ακόμη παιχνίδι απέναντι σε μια ακόμη ταλαντούχα ομάδα, που παίζει και στην έδρα της.

Η Κροατία είχε πολύ καλή προσέγγιση στο ματς, επιθετικά και αμυντικά. Ο Μουλαομέροβιτς έκανε πολύ καλό κοουτσάρισμα και χαίρομαι γι’ αυτόν γιατί κατακτήσαμε και μια Ευρωλίγκα μαζί. Στη διάρκεια του ματς αλλάξαμε πολλά στην άμυνα και την επίθεσή μας.

Σε κάποιες στιγμές ήμασταν στατικοί και ήθελα περισσότερη κινητικότητα. Η τακτική της Κροατίας ήταν να μας προκαλέσει να σουτάρουμε, αλλά είχαμε ετοιμάσει κάποια πράγματα γι’ αυτό.

Ο Γιάννης και ο Τάιλερ είναι σπουδαίοι σκόρερ. Δεν ανησυχώ μήπως οι άλλοι παίκτες δεν βρουν ρυθμό. Όταν τους δοθεί η ευκαιρία θα το δείξουν. Είδαμε και σήμερα πόσο βοήθησε ο Αγραβάνης, ενώ μας λείπουν ακόμη και δύο σημαντικά κομμάτια».