Eurobasket 2022: Σαν ηφαίστειο που ξυπνά!

Η Εθνική oμάδα μπάσκετ ξεκινά τις προσπάθειές της στο Eurobasket 2022 και έχει στόχο να πατήσει στο βάθρο των μεταλλίων. Η «δίψα» για διάκριση, η ηγετική παρουσία του Γιάννη Αντετοκούνμπο και η θέληση όλων για την επιτυχία

Eurobasket 2022: Σαν ηφαίστειο που ξυπνά!

«Για να γίνεις ο πρώτος, πρέπει να κερδίσεις τους καλύτερους» λένε και η Εθνική ομάδα μπάσκετ ρίχνεται στη «μάχη» του Eurobasket έχοντας στόχο να φτάσει στην κορυφή.

Έχουν περάσει πολλά χρόνια από τότε που η «γαλανόλευκη» είχε μια επιτυχία και μετά το χάλκινο μετάλλιο στο Eurobasket της Πολωνίας οι προσδοκίες για κάτι μεγάλο είναι αρκετές.

Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα παρατάσσει μια από τις καλύτερες ομάδες που διέθετε ποτέ με ηγετική μορφή τον Γιάννη Αντετοκούμπο.

Η παρουσία του διεθνούς σταρ των Μιλγουόκι Μπακς στην πλέον ώριμη φάση της καριέρας του με αρκετές παραστάσεις από μεγάλα παιχνίδια δίνει στη «γαλανόλευκη» το κάτι παραπάνω που συνήθως χρειάζονται οι ομάδες για να γίνουν από καλές, μεγάλες.

Την ίδια στιγμή ο Δημήτρης Ιτούδης έχοντας την εμπειρία της θητείας του κυρίως στην ΤΣΣΚΑ Μόσχας, ενός απαιτητικού και φορτικά φιλόδοξου πρότζεκτ δείχνει ικανός να καθοδηγήσει με σύνεση και ωριμότητα ένα σύνολο που μπορεί να πάει πολύ μακριά στην διοργάνωση.

Ασφαλώς υπάρχουν προβλήματα που θα… συνοδεύουν την προσπάθεια της Εθνικής ακόμα και στα πρώτα παιχνίδια.

Εκεί θα φανεί όμως από τι… μέταλλο είμαι φτιαγμένη και πόσο αποφασισμένη είναι να ξεπεράσει τα πάντα για να φτάσει στον στόχο.

Τα «πρώτα δείγματα» γραφής τόσο στα φιλικά, όσο και στα ματς των προκριματικών για το Παγκόσμιο Κύπελλο ήταν ιδιαίτερα ενθαρρυντικά και η «γαλανόλευκη» κάθε βδομάδα παρουσιαζόταν βελτιωμένη.

Εκείνο που απομένει είναι να… ξυπνήσει το ηφαίστειο και η «γαλανόλευκη λάβα» να κάψει ο, τι βρει μπροστά της!

ΕΛΛΑΔΑ

2 Τάιλερ Ντόρσεϊ
4 Μιχάλης Λούντζης
5 Γιαννούλης Λαρεντζάκης
7 Δημήτρης Αγραβάνης
8 Νικ Καλάθης
10 Κώστας Σλούκας
14 Γιώργος Παπαγιάννης
16 Κώστας Παπανικολάου
19 Ιωάννης Παπαπέτρου
34 Γιάννης Αντετοκούνμπο
37 Κώστας Αντετοκούνμπο
43 Θανάσης Αντετοκούνμπο

ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ: Δημήτρης Ιτούδης

Γ’ ΟΜΙΛΟΣ (Μιλάνο)

1η αγωνιστική (2/9)

Ουκρανία – Μ. Βρετανία (15.15)

Κροατία – Ελλάδα (18.00)

Ιταλία – Εσθονία (22.00)