Παπανικολάου: «Θα πάμε να παλέψουμε, έχουμε αυτή την ηθική υποχρέωση»

Οι Κώστας Παπανικολάου, Γιαννούλης Λαρεντζάκης μίλησαν για το Ευρωμπάσκετ και την προσπάθεια της Εθνικής για διάκριση

Παπανικολάου: «Θα πάμε να παλέψουμε, έχουμε αυτή την ηθική υποχρέωση»

«Η υπόσχεση από την πλευρά μας είναι πως θα πάμε να παλέψουμε, έχουμε αυτή την ηθική υποχρέωση. Είδαμε τη ζεστασιά και την αγάπη του κόσμου τόσες φορές αυτό το καλοκαίρι στο ΟΑΚΑ αλλά και στον δρόμο», ανέφερε αρχικά ο αρχηγός της «γαλανόλευκης» Κώστας Παπανικολάου και πρόσθεσε: «Είναι χρέος μας, λοιπόν, να προσπαθήσουμε στο Ευρωμπάσκετ για το καλύτερο δυνατό. Σε κάθε προσπάθεια είναι σημαντικό να έχεις καλούς συμπαίκτες και για μας στην Εθνική ομάδα είναι τέτοιος ο ΟΠΑΠ».

Ο Γιάννουλης Λαρεντζάκης τόνισε πως η Εθνική ομάδα ονειρεύεται το μετάλλιο αλλά θα πρέπει να μην κοιτά τόσο μακριά στο Ευρωμπάσκετ: «Είμαστε έτοιμοι, ανυπομονούμε πολύ για αυτό το τουρνουά. Θεωρώ πως η ομάδα είναι σε καλό επίπεδο και θα είναι ακόμη καλύτερα όταν επιστρέψουν και οι τραυματίες. Στόχος είναι να πάμε παιχνίδι με παιχνίδι, να μπούμε στα νοκ άουτ και μετά από εκεί και πέρα βλέπουμε.

Δεν θέλουμε να θέτουμε υψηλούς στόχους, δεν είναι ότι μας βαραίνει, αλλά ξέρουμε ότι αυτές οι διοργανώσεις κρύβουν παγίδες. Πάμε συγκεντρωμένοι, σε κάθε παιχνίδι ξεχωριστά, ώστε να φτάσουμε μακριά. Όλοι μας θέλουμε μετάλλιο. Θα παίξει μεγάλο ρόλο το πόσο θα είμαστε πνευματικά και σωματικά έτοιμοι.

Έχουμε δύσκολα παιχνίδια στο ξεκίνημα, παίζουμε νωρίς με την Ιταλία που είναι οικοδέσποινα και θα αγωνιστεί σε γεμάτο γήπεδο. Θα είναι ένα καλό τεστ για μας, αλλά πιστεύω πως έχουμε δουλέψει τόσο καλά, που θα είμαστε όπως πρέπει.

Σίγουρα ήταν πρόβλημα οι τραυματισμοί, αλλά η ομάδα θα είναι έτοιμη. Είναι πολύ σημαντική για μας η βοήθεια του ΟΠΑΠ, που διαχρονικά στηρίζει τον αθλητισμό. Τον ευχαριστούμε που μας στηρίζει».