Ιτούδης: «Φυσιολογικό να υπάρχουν σκαμπανεβάσματα»

Ο Δημήτρης Ιτούδης αναφέρθηκε στη βοήθεια που έδωσε στην Ελλάδα ο Σλούκας και τόνισε πως είναι φυσιολογικό να υπάρχουν σκαμπανεβάσματα.

Ιτούδης: «Φυσιολογικό να υπάρχουν σκαμπανεβάσματα»

Η Ελλάδα νίκησε τη Γεωργία με 80-67 με τον Κώστα Σλούκα να είναι ο παίκτης που άλλαξε την εικόνα της ομάδας και την οδήγησε στη νίκη. Ο Δημήτρης Ιτούδης στις δηλώσεις του μετά το τέλος της αναμέτρησης τόνισε πως είναι λογικό για μία ομάδα να έχει σκαμπανεβάσματα και επισήμανε πως είναι διαφορετική η εικόνα με τον Γιάννη στο παρκέ.

Αναλυτικά όλα όσα δήλωσε ο Δημήτρης Ιτούδης:

«Βγήκαν συμπεράσματα, χωρίς αμφιβολία τα φιλικά είναι προπόνηση για εμάς. Ιδιαίτερα έτσι όπως ήρθε το παιχνίδι το χρειαζόμασταν. Είχαμε ένα ημίχρονο που παίζαμε λάθος επιθετικά αλλά ήμασταν καλοί αμυντικά και μείναμε στο παιχνίδι με άσχημα ποσοστά. Αλλάξαμε την άμυνα και τον τρόπο παιχνιδιού και αυτό χρεώνονται οι παίκτες. Κατάλαβαν τι λειτούργησε λάθος και το άλλαξαν, τους αξίζουν συγχαρητήρια. Ήρθαν παιδιά από τον πάγκο όπως ο Λούντζης, ο Κασελάκης, ο Γόντικας και μας έδωσαν πράγματα. Ο Σλούκας μας δίνει άλλη διάσταση, ο Θανάσης έπαιξε με το μυαλό του Σενγκέλια και θυσιάστηκε για την ομάδα. Μας βοηθούν όλα στο να γίνουμε ομάδα».

Για την απουσία του Γιάννη Αντετοκούνμπο: «Η ομάδα παίζει διαφορετικά με τον Γιάννη γιατί μπορεί να καλύψει χώρους και στην άμυνα. Αυτό θα συμβεί και για αυτό το χρειαζόμασταν το παιχνίδι».

Για τη διαφορετική εικόνα σε πρώτο και δεύτερο ημίχρονο: «Είναι φυσιολογικό ακόμα και σε ομάδα 10 μηνών να έχεις σκαμπανεβάσματα. Όλα τα χειροκροτήματα πηγαίνουν στους παίκτες που με την εμπειρία τους αλλάζουν πράγματα. Εξαιρετική δουλειά από το σταφ αλλά μπράβο στους παίκτες».

Για το πώς νιώθουν οι παίκτες με τον Γιάννη: «Είναι πρωταγωνιστές όλοι στον ρόλο τους, ήρθαν παιδιά από τον πάγκο και βοήθησαν και αυτό σημαίνει ομάδα. Όπως ο Λούντζης που δεν αγωνίστηκε στο ημίχρονο και ήρθε στο δεύτερο να δημιουργήσει και να παίξει κάποιες άμυνες».