Ιτούδης: «Υπάρχει η διάθεση να γίνουμε ομάδα»

Οι δηλώσεις του Δημήτρη Ιτούδη μετά τη νίκη της Εθνικής επί της Πολωνίας 

Ιτούδης: «Υπάρχει η διάθεση να γίνουμε ομάδα»

Ο Δημήτρης Ιτούδης ήταν ικανοποιημένος από όσα είδε στη νίκη της Εθνικής Ελλάδας επί της Πολωνίας, για την πρεμιέρα του τουρνουά «Ακρόπολις», ενώ στάθηκε στη ζώνη των Πολωνών και τη δουλειά που πρέπει να κάνει σε αυτόν τον τομέα η ομάδα.

Οι δηλώσεις του Δημήτρη Ιτούδη

«Πρώτο παιχνίδι του Σλούκα που μπήκε στον ρυθμό. Είδαμε πράγματα όταν ο ρυθμός μας έπεσε στη ζώνη, πρέπει να δουλέψουμε στο κομμάτι αυτό. Και η Γεωργία θα έχει τέτοιες άμυνες αύριο οπότε είναι ευκαιρία να δουλέψουμε».

Για το σημείο που η επίθεση της Εθνικής κόλλησε στο 2ο δεκάλεπτο: «Για το τρίποντο, στο πρώτο δεκάλεπτο είχαμε 3/9 τα οποία ήταν καλά σουτ. Θα τα βάλουμε αυτά τα σουτ, στο δεύτερο είχαμε 3/8, καλύτερο ποσοστό, αλλά γίναμε αργοί στο 5 εναντίον 5. Προφανώς δεν δουλέψαμε πολύ στη ζώνη, θα βάλουμε πράγματα από μέσα προς τα έξω, θα δουλέψουμε σε αυτό».

Για τη βελτίωση της ομάδας: «Φτιάξαμε αρκετές πεντάδες, αυτό που μένει σταθερό είναι η διάθεση να γίνουμε ομάδα. Μεταφράζεται αυτό με μία περιστροφή του Σλούκα στο +20 σε ένα σουτ που δεν προλάβαινε να μαρκάρει. Αυτό είναι δείγμα, δεν έχει σημασία το σκορ. Η διαδικασία είναι ξεκάθαρη, πρέπει να επικοινωνούμε καλύτερα, να γίνουμε ομάδα».

Για τη συμμετοχή του Γιάννη Αντετοκούνμπο στο αυριανό παιχνίδι με την Γεωργία: «Θα δούμε αύριο για τον Γιάννη, θα μιλήσω μαζί του για αύριο».