Κεραμιδάς: «Κόντρα στο Ισραήλ με όλες μας τις δυνάμεις»

Η Εθνική ομάδα των Νεανίδων θέλει πάση θυσία τη νίκη αύριο (14/8) απέναντι στο Ισραήλ για να παραμείνει στην Ά κατηγορία του ευρωπαϊκού μπάσκετ

Κεραμιδάς: «Κόντρα στο Ισραήλ με όλες μας τις δυνάμεις»

Η Εθνική Νεανίδων έκανε το πρώτο από τα δύο βήματα που χρειάζεται για να παραμείνει στην Α’ Κατηγορία του Eurobasket U18 με τον Ομοσπονδιακό τεχνικό Κώστα Κεραμιδά παρά την νίκη επί της Βοσνίας Ερζεγοβίνης να εκφράζει τον προβληματισμό του.

«Παρά τη νίκη μας δεν κάναμε καλό παιχνίδι και φαίνεται ότι υπάρχει άγχος στα κορίτσια. Ήμασταν πολύ καλύτεροι σε όλη τη διάρκεια του αγώνα και η διαφορά έπρεπε να είναι μεγαλύτερη.

Εμείς βέβαια χρησιμοποιήσαμε όλες τις παίκτριες που είχαμε στη διάθεσή μας για να δώσουμε χρόνο ενόψει του παιχνιδιού με το Ισραήλ

Να σημειώσω όμως ότι η διοργάνωση του Eurobasket U18 είχε επιλεγεί μια συγκεκριμένη ομάδα, όμως εξαιτίας του κορονοϊού τελικά αγωνίζεται μια άλλη γενιά αθλητριών.

Η ομάδα αυτή έχει αποκλειστικό στόχο την παραμονή στην κατηγορία, ενώ μας λείπουν πέντε βασικές παίκτριες συν την Σταμούλου που τραυματίστηκε.

Στο Ευρωπαϊκό έχουμε τρεις νίκες και τρεις ήττες και πλέον παίζουμε την παραμονή μας, ενώ τους δύο χιαστί αγώνες που χάσαμε αντιμετωπίσαμε ομάδες καλύτερες από εμάς. Ψάχνουμε λύσεις στην επίθεση, εκεί εντοπίζεται το πρόβλημά μας.

Στον αυριανό (14/8) αγώνα θα δώσουμε όλες μας τις δυνάμεις για να κερδίσουμε και να μείνουμε στην κατηγορία.

Το Ισραήλ το γνωρίζουμε, παίξαμε μάλιστα και δύο φιλικά και τα αποτελέσματά μας δεν ήταν καλά. Πρόκειται για μια ομάδα που παίζει το κλασικό μπάσκετ της ισραηλινής σχολής.

Πιέζουν ασφυκτικά, τρέχουν στον αιφνιδιασμό, ενώ σουτάρουν και με καλά ποσοστά», ανέφερε ο Ομοσπονδιακός προπονητής.