Γερμανία: Εκτός Ευρωμπάσκετ ο Πλάις

Δε θα αγωνιστεί με την Εθνική Γερμανίας στο Ευρωμπάσκετ o Τίμπορ Πλάις όπως αποκάλυψε σε γερμανικό podcast .

Γερμανία: Εκτός Ευρωμπάσκετ ο Πλάις

Ένας μυϊκός τραυματισμός, που «κουβαλάει» από τον τελικό Κυπέλλου Τουρκίας κόντρα στη Φενέρ, δε θα επιτρέψει στον Τίμπορ Πλάις να ενισχύσει την προσπάθεια της Εθνικής Γερμανίας στο προσεχές Ευρωμπάσκετ.

«Είχα έναν τραυματισμό στον τελικό του τουρκικού κυπέλλου πέρυσι. Παρόλα αυτά ήμουν ο MVP του αγώνα, αλλά αποδείχθηκε ότι τελικά ήταν αρκετά σοβαρό το πρόβλημα. Έκτοτε έπαιζα με παυσίπονα για το υπόλοιπο της σεζόν. Έπρεπε να το κάνω αυτό. Ξέρω ότι τα παυσίπονα δεν κάνουν καλό στο σώμα ενός αθλητή, αλλά κάποιες φορές δεν μπορείς να παίξεις χωρίς αυτά» δήλωσε ο Γερμανός «Πύργος».

Ενώ συνέχισε αναφερόμενος στο Ευρωμπάσκετ: «Ανυπομονούσα για αυτό το τουρνουά. Ήταν μια στιγμή που δεν ήθελα να χάσω. Ήθελα πολύ να παίξω, αλλά το σώμα μου είπε ότι είναι καλύτερο να κάνω ένα βήμα πίσω, για να μπορέσω να παίξω για μερικά χρόνια ακόμα»

Η Εθνική Γερμανίας κατεβάζει μια πολύ δυνατή ομάδα με τους Ντένις Σρέντερ, Ντάνιελ Τάις και τα αδέλφια Μο και Φρανζ Βάγκνερ των Μάτζικ, έχοντας πλέον τον Γιοχάνες Βόιγκτμαν να σηκώνει το μεγαλύτερο βάρος των ευθυνών στους «ψηλούς», μαζί με τον Ντανίλο Μπαρτέλ.

Αναλυτικά η προεπιλογή της Εθνικής Γερμανίας:

Ρόμπιν Μπένζινγκ
Νιλς Γκιφάι
Γιούστους Χόλατζ
Ντέιβιντ Κρέμερ
Λέον Κράτζερ
Μάοντο Λο
Αντρέας Ομπστ
Κένετ Όγκμπε
Ντένις Στρούντερ
Κρίστιαν Σένγκφελντερ
Ντάνιελ Τάις
Γιοχάνες Φόγκτμαν
Φραντς Βάγκνερ
Μόριτς Βάγκνερ
Γιόνας Βόλφαρτ - Μπότερμαν