Με Γκάλη η κορυφαία 5αδα των Eurobasket του Πάου Γκασόλ!

Ο θρυλικός Καταλανός παλαίμαχος, Πάου Γκασόλ, ερωτηθείς για την κορυφαία 5αδα στην ιστορία των Eurobasket επέλεξε δίπλα στους Ντράζεν Πέτροβις, Τόνι Κούκοτς, Ντιρκ Νοβίτσκι και Άρβιντας Σαμπόνις τον δικό μας «γκάνγκστερ» Νίκο Γκάλη!

Με Γκάλη η κορυφαία 5αδα των Eurobasket του Πάου Γκασόλ!

Έχουν περάσει 35 χρόνια από το έπος του Ευρωμπάσκετ του 1987 αλλά η ιστορία έχει γραφτεί κι αποτελεί κτήμα για όλους τους μπασκετάνθρωπους του πλανήτη.

Ένας εξ αυτών είναι το δίχως άλλο ο Πάου Γκασόλ που ερωτηθείς για την κορυφαία 5αδα στην ιστορία της διοργάνωσης συμπεριέλαβε τον κορυφαίο παίκτη εκείνου του τουρνουά.

Τον Νίκο Γκάλη, ασφαλώς!

Ο εθνικός μας ... «γκάνγκστερ» είναι μεταξύ των πέντε επιλογών του Καταλανού θρύλου του μπάσκετ της Ιβηρικής που - παρότι θα μπορούσε να βάλει εαυτόν σ' αυτήν την υπερομάδα χωρίς καμιά διάθεση υπερβολής - προτίμησε να αποδώσει τα εύσημα σε άλλες εμβληματικές μορφές του Ευρωπαϊκού μπάσκετ.

Δίπλα στον Γκάλη επέλεξε τον, μακαρίτη («γιο του διαβόλου»), Ντράζεν Πέτροβιτς, στο «3» τον, αέρινο, Τόνι Κούκοτς, για 4αρι τον, Γερμανό, Ντιρκ Νοβίτσκι και στην θέση «5» - το «θαύμα της φύσης» - Άρβιντας Σαμπόνις!

Αλήθεια, πως θα μπορούσε ποτέ να χάσει μια τέτοια ομάδα;