Μάκης Γιατράς: «Δεν έγινε και τίποτα που νικήσαμε. Τώρα ξεκινάει το τουρνουά»

Ο Μάκης Γιατράς ικανοποιημένος, περιμένει με αισιοδοξία τη συνέχεια

Μάκης Γιατράς: «Δεν έγινε και τίποτα που νικήσαμε. Τώρα ξεκινάει το τουρνουά»

Η Εθνική Νέων Ανδρών νίκησε την Πορτογαλία, πήρε το πρώτο της θετικό αποτέλεσμα στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα U20, αλλά ο Μάκης Γιατράς γνωρίζει καλά πως από μόνο του αυτό το 91-56 δεν σημαίνει κάτι.

«Δεν έγινε τίποτα σήμερα», τόνισε ο ομοσπονδιακός προπονητής για να προσθέσει: «Αυτό στο οποίο μας βοηθά είναι η ψυχολογία, κυρίως για τα παιδιά. Ήμασταν καλύτεροι στο θέμα της συνεργασίας, της ομαδικότητας και της άμυνας και φάνηκε πως η ομάδα έχει δυνατότητες. Το τουρνουά όμως ξεκινάει τώρα».

Ο Όμηρος Νετζήπογλου είχε δηλώσει μετά από την ήττα με την Ιταλία πως «αδικούμε τους εαυτούς μας» και ο Γιατράς μοιάζει να συμφωνεί: «Κάναμε δύο ήττες με χαζό τρόπο. Δεν έγινε τίποτα σήμερα που νικήσαμε. Είναι καλό για τα παιδιά, αλλά μέχρι εκεί. Πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι την Τετάρτη, να δούμε αν θα αντιμετωπίσουμε το Βέλγιο ή την Κροατία που είναι και οι δύο πολύ καλές ομάδες, όπως όλες εδώ. Θα πρέπει να παίξουμε και πάλι επιθετικά στην άμυνα και να διεκδικήσουμε την πρόκριση στους οχτώ, γιατί αυτή η ομάδα την αξίζει και την μπορεί».