Εθνική γυναικών: Ξεκίνησε προετοιμασία

Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα των γυναικών πέρασε από εργομετρικές εξετάσεις την Τρίτη (24/5) και θα αναχωρήσει για την Πάτρα όπου θα πραγματοποιήσει μίνι προετοιμασία

Εθνική γυναικών: Ξεκίνησε προετοιμασία

Την προετοιμασία τους για το προπονητικό καμπ στο οποίο θα συμμετάσχουν ξεκίνησαν από σήμερα (24/5) οι παίκτριες της Εθνικής ομάδας γυναικών μπάσκετ.

Οι αθλήτριες πέρασαν από εργομετρικές εξετάσεις την Τρίτη (24/5) και την Τετάρτη (25/5) η αποστολή θα αναχωρήσει για την Πάτρα, όπου θα πραγματοποιήσει μια μίνι προετοιμασία, ενόψει των φιλικών που έχουν προγραμματιστεί στην αχαϊκή πρωτεύουσα.

Τη διοίκηση της ΕΟΚ στην πρώτη συγκέντρωση του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος εκπροσώπησε η Άννυ Κωνσταντινίδου.

Οι αθλήτριες που έδωσαν το «παρών» είναι οι: Πηνελόπη Παυλοπούλου (Γκντίνια/Πολωνία), Ρένια Καρλάφτη, Αντιγόνη Χαιριστανίδου (ΠΑΟΚ), Ασπασία Καλαμπάκου (ΠΑΣ Γιάννινα), Ελεάννα Χριστινάκη (Αράσκι/Ισπανία), Άννα-Νίκη Σταμολάμπρου, Διονυσία Αλεξανδρή, Ιωάννα Δίελα, Εβίνα Σταμάτη, (Ολυμπιακός), Κατερίνα Σωτηρίου, Άρτεμις Σπανού, Μαριέλλα Φασούλα, Βασιλική Λούκα, Αγγελική Βιντσιλαίου, Έλενα Μποσγανά (Στάνφορντ/NCAA)

Μιλώντας για την έναρξη της προετοιμασίας, ο ομοσπονδιακός τεχνικός Πέτρος Πρέκας τόνισε:

«Τον Νοέμβριο κάναμε μια καλή προσπάθεια και τώρα ήρθε η ώρα να ‘χτίσουμε’ αγωνιστική και εξωαγωνιστική φιλοσοφία στην Εθνική γυναικών.

Προσπαθούμε να βάλουμε νέα πρόσωπα, στο μέλλον θα δοκιμάσουμε και άλλες παίκτριες και, σιγά-σιγά, θα φτιάξουμε αυτό που πρέπει να φτιάξουμε.

Έχουμε μπροστά μας δυνατά φιλικά και στην Αθήνα και στη Σλοβενία και από αυτά θα μπορέσουμε να βγάλουμε κάποια χρήσιμα συμπεράσματα για τη συνέχεια».