Η Εθνική Παίδων επικράτησε της Γερμανίας στην παράταση

Με το δεξί ξεκίνησε τις υποχρεώσεις της η Εθνική Παίδων που επικράτησε της Γερμανίας στην παράταση με 69-68.

Η Εθνική Παίδων επικράτησε της Γερμανίας στην παράταση

Η Εθνική ομάδα Παίδων νίκησε την Γερμανία στην παράταση και ξεκίνησε ελπιδοφόρα το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα U16. Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα δεν μπήκε καλά στην αναμέτρηση καθώς βρέθηκε να χάνει με διψήφια διαφορά που έφτασε μέχρι και στους 14 πόντους κατά την διάρκεια του τρίτου δεκαλέπτου.

Οι παίκτες του Κώστα Παπαδόπουλου βρήκαν τα ψυχικά αποθέματα στο τέταρτο δεκάλεπτο και με όπλο τους την άμυνα κατάφεραν να ισοφαρίσουν ένα λεπτό πριν το φινάλε του αγώνα. Οι Γερμανοί παρά την χαλάρωση τους στην τέταρτη περίοδο είχαν την ευκαιρία να πάρουν την νίκη αλλά το λέι απ του Μπόμερ λίγο πριν το φινάλε ήταν άστοχο, με τις δύο ομάδες να οδηγούνται στην παράταση.

Η ''γαλανόλευκη'' ήταν αυτή που χαμογέλασε στο τέλος καθώς το εύστοχο σουτ του Κωστόπουλου δώδεκα δευτερόλεπτα πριν την λήξη της έδωσε το προβάδισμα.Στην τελευταία επίθεση των Γερμανών οι διεθνείς μας έπαιξαν πολύ καλή άμυνα πανηγυρίζοντας μία παλικαρίσια νίκη.

Επόμενος αντίπαλος για την Εθνική μας η Τουρκία (11/08, 14:45).

Τα δεκάλεπτα: 14-8, 32-22, 44-38, 60-60, 68-69 (παρ.).

Γερμανία (Φέμερλινγκ): Μπόμερ 4, Πέντεκερ 12, Ραπιεκε 11, Σάουμ 7, Βέμπερ 2, Μπαγκέτε 2, Φένεμπεργκ 3, Χόφμαν 4, Χουκπόρτι 13, Σαμαρέ, Σόνεφελντ 1, Βαν Σλούτεν 9

Ελλάδα (Παπαδόπουλος): Φίλλιος 9, Καλόγηρος 21 (19ρ), Νικολαϊδης 4, Πράπας 4, Βησσαρίου 8, Φιλίππου 1, Καραμανλής, Κολοβέρος 4, Κωστόπουλος 9, Παπασάβογλου 5, Τόλιας 2, Τσάμης 2.