Εurobasket 2025: Όμιλος του θα φιλοξενηθεί στην Κύπρο, κέρδος και για την Εθνική Ελλάδος!

Στην ανακοίνωση ότι η Κύπρος θα είναι μία από τις τρεις χώρες οι οποίες θα διοργανώσουν όμιλο του Εurobasket 2025 προχώρησε η FIBA. Ευχάριστα τα νέα και για τη «γαλανόλευκη», αφού αναμένεται να είναι η μία ομάδα που μπορεί να προσκαλέσει η διοργανώτρια χώρα!

Εurobasket 2025: Όμιλος του θα φιλοξενηθεί στην Κύπρο, κέρδος και για την Εθνική Ελλάδος!

Στην δημοσιοποίηση ότι όμιλος του Eurobasket 2025 θα φιλοξενηθεί στην Κύπρο (για πρώτη φορά στα χρονικά της διοργάνωσης!) προχώρησε η FIBA το μεσημέρι της Τρίτης (29/03) σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο Μόναχο.

Εκτός από την Μεγαλόνησο έγινε γνωστό ότι διοργανώτριες ομίλων θα είναι η Φινλανδία, και η Λετονία.

Με την χώρα της Βαλτικής να φιλοξενεί και την τελική φάση της διοργάνωσης (τους νοκ άουτ γύρους).

Αυτή θα είναι και η παρθενική συμμετοχή της Κύπρου σε τελική φάση Ευρωμπάσκετ, δίνοντας επιπλέον ώθηση για την ανάπτυξη του αθλήματος στη χώρα.

Η τέταρτη χώρα που θα φιλοξενήσει όμιλο θα γίνει γνωστή το Νοέμβριο.

Η εξέλιξη αυτή θα ευνοήσει και τη «γαλανόλευκη», καθώς στις τελευταίες διοργανώσεις η FIBA δίνει τη δυνατότητα στις οικοδέσποινες των ομίλων να επιλέξουν μια χώρα για τον δικό τους όμιλο και όλα δείχνουν πως η Κύπρος θα επιλέξει την Ελλάδα, με την Εθνική να παίζει ουσιαστικά... εντός έδρας.

Η Κυπριακή Ομοσπονδία Καλάθοσφαίρισης εκπροσωπήθηκε από τον Πρόεδρο, Ανδρέα Μουζουρίδη, τον αντιπρόεδρο, Μάρκο Κληρίδη, τον Γενικό Διευθυντή Άθω Αντωνίου, τον Πρόεδρο της Επιτροπής για την αίτηση της ΚΟΚ για το Ευρωμπάσκετ 2025, Μαρκ Κληρίδη, τον «πρεσβευτή» της Κύπρου για το Ευρωμπάσκετ 2025, Δημήτρη Διαμαντίδη και τη Δώρα Παντέλη, η οποία παρουσίασε την υποψηφιότητα της ΚΟΚ.