Ζήσης: «Πιστεύω θα έχουμε Γιάννη, Ντόρσεϊ και Θανάση στο Ευρωπαϊκό»

Αισιόδοξος για τη συμμετοχή των Γιάννη και Θανάση Αντετοκούνμπο αλλά του Τάιλερ Ντόρσεϊ εμφανίστηκε ο Νίκος Ζήσης. 

Ζήσης: «Πιστεύω θα έχουμε Γιάννη, Ντόρσεϊ και Θανάση στο Ευρωπαϊκό»

Ο GM της Εθνικής μας ομάδας, Νίκος Ζήσης εμφανίστηκε αισιόδοξος αναφορικά με τη συμμετοχή των αδερφών Αντετοκούνμπο και του Τάιλερ Ντόρσεϊ στο προσεχές Eurobasket 2022.

Επιπλέον αναφέρθηκε στις επαφές με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας και τον Δημήτρη Ιτούδη.

Αναλυτικά όσα είπε στην «ΕΡΑ ΣΠΟΡ»:

Για το κατά πόσο το ελληνικό μπάσκετ αρχίζει να μονιάζει: «Το πιο σπουδαίο πράγμα πέρα από τις δύο σημαντικές νίκες είναι η ένωση των δυνάμεων με γνώμονα το καλό του ελληνικού μπάσκετ και της Εθνικής Ομάδας. Είναι μια προσπάθεια που έχει ξεκινήσει εδώ και αρκετό καιρό, για να φτάσουμε στο σημείο να έρθει η επικοινωνία με τον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό, λόγω της δεδομένης κατάστασης Euroleague - FIBA. Ήταν σπουδαίο ότι οι ομάδες έδειξαν την επιθυμία να βοηθήσουν την Εθνική Ομάδα. Τα εύσημα πάνε σε εκείνες και πάνω από όλα στους παίκτες. Είδαμε παιδιά που σε τόσο δύσκολο καλεντάρι έπαιξαν μέσα σε 20 ώρες επίπονα παιχνίδια. Είδαμε μια συνολική προσπάθεια από όλους. Νιώσαμε περήφανοι και χαρούμενοι που αυτό συνδυάστηκε και με νίκες».

Για τον Γιάννη Αντετοκούνμπο και την συμμετοχή του στο Eurobasket: «Το Eurobasket είναι 1-18 Σεπτεμβρίου. Το καλοκαίρι υπάρχουν και "παράθυρα". Θέλουμε να πιστεύουμε ότι και ο Γιάννης και ο Θανάσης θα είναι μαζί μας. Είναι πολύ νωρίς ακόμα. Στο ΝΒΑ υπάρχουν ακόμα 20-25 ματς της κανονικής περιόδου. Όπως όλοι ξέρουμε, το πιο σημαντικό εκεί είναι τα πλέι οφ, που αρχίζουν σε περίπου έναν μήνα. Νομίζω ότι ο Γιάννης και ο Θανάσης έχουν εκδηλώσει ξεκάθαρα την αγάπη και το ενδιαφέρον τους για την Εθνική Ομάδα. Ο Γιάννης το έκανε και στο ξεκίνημα αυτής της περιόδου, λίγο πριν φύγει. Σε συνέντευξή του εκδήλωσε ξεκάθαρα την επιθυμία του. Όμως, οι τελικές αποφάσεις δεν θα παρθούν σε αυτόν τον χρόνο, αλλά στο τέλος του καλοκαιριού. Οπότε, οι συνθήκες φαίνεται καλές. Πάνω από όλα να υγιείς. Νομίζω και θέλω να πιστεύω πως θα τους έχουμε μαζί μας».

Για το αν θα αγωνιστεί ο Τάιλερ Ντόρσεϊ στο «παράθυρο» του Ιουνίου ή στο Eurobasket: «Νομίζω επίσης ότι είναι ξεκάθαρο πως θα θέλαμε τον Τάιλερ Ντόρσεϊ στις υποχρεώσεις της ομάδας. Δεν υπάρχει ακόμα συγκεκριμένη επικοινωνία μαζί του, δεν έχουμε έρθει σε επικοινωνία. Αλλά, νομίζω ότι τα πράγματα δείχνουν πως θα είναι μαζί μας το καλοκαίρι. Τώρα το πότε... Σίγουρα, είναι ένας παίκτης που έχει στοιχεία στο παιχνίδι του που θα βοηθήσουν πάρα πολύ την Εθνική Ομάδα. Ευελπιστούμε πως θα είναι και αυτός μαζί μας. Θέλω να πιστεύω ότι θα είναι μαζί μας».

Για τις επαφές με τον Δημήτρη Ιτούδη: «Είναι ένα θέμα που χειρίζεται αποκλειστικά ο πρόεδρος εδώ και αρκετούς μήνες. Οι τελευταίες πολύ λυπηρές εξελίξεις μπορεί να καθυστερήσουν λίγο παραπάνω το θέμα. Μέσα στον Μάρτιο θα είχαμε πιο συγκεκριμένα νέα. Τώρα υπάρχει ένας πόλεμος και ευχόμαστε να τελειώσει. Νομίζω, όμως, ότι αυτόν τον μήνα θα μάθουμε παραπάνω. Επιθυμία όλων και πρώτη επιλογή της ομοσπονδίας εξ αρχής είναι ο κόουτς Ιτούδης. Οπότε, είναι πολύ σημαντικό να υπάρχουν νέα και εξελίξεις όσο το δυνατόν συντομότερα».

Για το νέο team γύρω από την Εθνική Ομάδα και την ΕΟΚ και κατά πόσο αυτό θα μπορούσε να αλλάξει την άποψη όσων αποχώρησαν σε μικρή ηλικία από την «επίσημη αγαπημένη»: «Δεν είναι ο μοναδικός λόγος το ότι δεν υπήρχαν οι παλιοί, ένδοξοι αθλητές σε συγκεκριμένα πόστα στην ομοσπονδία. Δεν ήταν αυτός ο πιο σημαντικός λόγος που σταματούσαν οι αθλητές. Ήταν ένας συνδυασμός πραγμάτων. Πρωταγωνιστές είναι οι παίκτες. Φυσικά, χρειάζονται οι πάντες, όλα τα εξαρτήματα. Αυτό θέλουμε να κάνουμε στην ομοσπονδία και ο καθένας να έχει τον ρόλο του. Δεν μπορώ να απαντήσω σε αυτή την ερώτηση. Σίγουρα, δεν είναι ο μοναδικός λόγος η απουσία συγκεκριμένων ανθρώπων. Θέλω να πιστεύω ότι η επικοινωνία που έχω σε τακτά χρονικά διαστήματα βοηθάει τα παιδιά. Αυτό θέλουμε να κάνουμε, να χτίσουμε κάτι καινούργιο και να υπάρχει συνέχεια. Η Εθνική Ανδρών είναι η βιτρίνα της ομοσπονδίας. Με χαμηλά το κεφάλι θέλουμε να πετύχουμε σπουδαία πράγματα. Με αργά και σταθερά βήματα να φτάσουμε στον απώτερο σκοπό και στόχο, που είναι να πετύχει η Εθνική Ομάδα κάτι σπουδαίο».