Τουρκία – Ελλάδα: Πράξη δεύτερη στην Κωνσταντινούπολη

Η διαδικασία των προκριματικών για το FIBA Word Cup 2023 συνεχίζεται τη Δευτέρα (28/2) με την Εθνική Ανδρών να ολοκληρώνει το «παράθυρο» του Φεβρουαρίου στην Κωνσταντινούπολη, με αντίπαλο την Τουρκία (19.00).

Τουρκία – Ελλάδα: Πράξη δεύτερη στην Κωνσταντινούπολη

Η νίκη της Ελλάδας με αντίπαλο την Τουρκία την Παρασκευή (25/2) στα Άνω Λιόσια έχει φέρει την Εθνική σε ρεκόρ 2-1 στον όμιλο και τη Δευτέρα (28/2, 19.00) θα επιδιώξει μια σημαντική εκτός έδρας επιτυχία που θα την φέρει ένα βήμα πιο κοντά στον μεγάλο στόχο της πρόκρισης, αρχικά για την επόμενη φάση και εν συνεχεία για το Παγκόσμιο κύπελλο.

Οι 12 παίκτες που θα αγωνιστούν είναι οι Γιαννούλης Λαρεντζάκης, Δημήτρης Αγραβάνης, Κώστας Σλούκας, Παναγιώτης Καλαϊτζάκης, Γιώργος Παπαγιάννης, Κώστας Παπανικολάου, Βασίλης Μουράτος, Δημήτρης Μωραϊτης, Γιάννης Κουζέλογλου, Κώστας Γόντικας, Νίκος Γκίκας και Δημήτρης Κακλαμανάκης. Εκτός έμεινε ο Ρογκαβόπουλος.

Υπενθυμίζεται πως σε σχέση με το πρώτο παιχνίδι κόντρα στην Τουρκία, έμεινε στην Αθήνα για λόγους ξεκούρασης ο Γιώργος Πρίντεζης, ενώ νέα πρόσωπα στην αποστολή είναι οι Νίκος Γκίκας και Δημήτρης Κακλαμανάκης.